Annons

Annons

Annons

Trädgårdsstaden

Nu blir det ny cykelväg ut till Trädgårdsstaden

Text

Trädgårdsstaden är Skövdes nyaste stadsdel. För att binda ihop området med övriga delar av staden, samt göra det lättare att ta sig mellan Hasslum och Trädgårdsstaden, bygger kommunen nu en ny gång- och cykelväg längs med Horsåsvägen.

Här blir det ny cykelväg

Tanken med nya cykelvägen är att barn och ungdomar ska kunna ta sig till skolan på ett säkrare sätt samt att det blir lättare att ta sig till handelsområdet Stallsiken och andra verksamheter i Trädgårdsstaden med cykel eller till fots.

Annons

Annons

Gång- och cykelvägen kommer starta vid den gruslagda gångvägen mellan Slangvägen och Gnistvägen, gå ut till Horsåsvägen och följa den på höger sida en bit innan den byter sida och fortsätter på vänster sida fram till Troentorpsvägen. Där korsar den över och följer Troentorpsvägen till den befintliga gång- och cykelbanan längs med Nolhagavägen.

Arbetet startar den 10 december 2018 och pågår till sommaren 2019, med uppehåll under vintern. Det går nämligen inte att arbeta om det är tjäle i marken.

Det kommer så långt det går att vara möjligt att passera arbetet, men under ett par veckor när man byter trumma vid bäcken måste man stänga av vägen för fordonstrafik. Det kommer att skyltas på platsen när det närmar sig för avstängningen, och omledningar för biltrafiken kommer ske. Det kommer hela tiden vara möjligt för gående och cyklister att ta sig förbi arbetet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan