Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Framgångar för TGS i Uddevalla

Förra helgen genomfördes UGP-cupen i artistisk gymnastik i Uddevalla.

TGS tävlade båda dagarna med många gymnaster.

Sofia Johansson, Maya Ståhl och Erica Elmebro.

På lördag förmiddag tävlades det på steg 1–4 och där hade TGS med fyra gymnaster. På dessa tävlingar presenteras endast de tre bäst placerade gymnasterna, övriga slutar på fjärde plats

Annons

I steg 1 tävlade Evelina Stjerna sin första tävling och blev fyra. Hennes bästa gren var hopp.

Annons

Iris Danielsson och Amanda Karlsson tävlade i steg 2 och båda kom på fjärde plats. Iris hade bästa grenen i bom och Amanda i fristående. På steg 4 tävlade Nora Jansson, också hon slutade fyra med bästa resultatet i hopp och bom.

På steg 5 tävlade Daphne Jacobsson jättebra och tog en silverplats. Hennes bästa grenar var bom och fristående där hon tog brons i båda grenarna.

Ellis Oscarson tog en femteplats i steg 6 med en bronsplats i hopp som var hennes bästa gren. Klubbkompisen Ally Lindquist hamnade på en åttondeplats, där hennes bronsplats i bom var bästa grenen.

Erika Elmebro hamnade strax utanför prispallen på en fjärdeplats i regionspokalen. Hon vann grenen hopp och tog brons i barr.

Vidare tävlade Sofia Johansson i COP, vilket är det internationella tävlingsreglementet. Hon tävlade i juniorklassen, där det var två tävlande från början men där den andra gymnasten skadade sig så Sofia tävlade ensam. Hennes bästa gren var hopp.

Likadant var det för Maya Ståhl som också hon var ensam tävlande i COP senior. Hennes bästa gren var fristående.

Det är svårt att värdera Sofias och Mayas insatser när de inte har någon att tävla mot och då blir inte koncentrationen på topp.

Det var sista tävlingen för 2018 och nu börjar förberedelserna för nästa års tävlingar där SM i Malmö till sommaren är i siktet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan