Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
En tradition som behöver brytas – för vanligt folks skull!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det är påfallande vad lik den budget Moderaterna lägger fram till riksdagen är den politik som alliansregeringen 2006-2014 drev.

Personerna på bilden har ingen koppling till insändaren utan är enbart en illustration.

För LOs medlemmar betyder det mer osäkerhet på arbetsmarknaden och inte minst större makt till arbetsgivare och mindre makt till individen. Ett förslag som illustrerar det är att M återigen vill dra ner på arbetsmiljöarbetet och minska anslagen till Arbetsmiljöverket drastiskt.

Annons

Annons

Risken ökar då att arbetsgivare som inte tar sitt ansvar för arbetsmiljön inte drabbas av några konsekvenser och företag som missköter sig kan fortsätta med det. Självklart ska vi inom facket ta vårt ansvar och via skyddsombuden påtala fel och brister men om Arbetsmiljöverket saknar resurser att följa upp riskerar vi att följden blir att fler blir dåliga av sina jobb.

Det här är också ett förslag som visar vilka som Moderaterna bryr sig om. Man vill fortsätta med och utöka RUT-avdrag för till exempel poolrengöring men minska resurserna för att vanligt folk ska ha det bra på jobbet.

Det är lätt att tro att skattesänkningar inte har några konsekvenser men för oss är det väldigt stor skillnad mellan att ha en arbetsmarknad som fungerar för alla mot en där arbetsgivarna har fritt spelrum med människors trygghet och hälsa för att maximera sina vinster. Det här är en borgerlig tradition som behöver brytas!

Vi vill istället se en fortsättning på den S-ledda regeringens politik med utökade resurser både till Arbetsmiljöverket och arbetsmiljöforskningen. Vi behöver ett arbetsliv där alla orkar hela vägen till pensionen.

Per Bergström ordförande i LO-facken i Tidaholm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan