Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Självklart ja från Gusten och Dorota att leda tåget

"En stjärna lyser så klar", "Staffan stalledräng" och "The little drummer boy" är bara några av de sånger som niondeklassarna bjöd på under Hökensåsskolans finstämda luciamorgon.

Ett femtiotal niondeklassare deltog i Hökensåsskolans traditionsenliga luciatåg.

Vissa traditioner hålls lite extra högt såhär i juletid. På Hökensåsskolan är niornas luciatåg är ett sådant. Sedan 2001 är det stämningsfulla framträdandet ett efterlängtat inslag under läsårets sista dagar och i år var inget undantag.

Annons

Annons

– Man hör att eleverna börjar prata om det redan i åttan, så man märker att de ser fram emot det. Det är ju ett roligt minne som man bär med sig från sitt sista år här, säger skolvärdinnan Marianne Hagstedt som tillsammans med musikläraren Magdalena Johansson övat med eleverna varje fredag i sju veckors tid.

"Känns speciellt"

Dorota Chrystowska och Gusten Persson var de elever som lottats fram till årets lucia respektive årets stjärngosse. Två titlar de bar med stolthet.

– Det var självklart att säga ja. Det känns speciellt, säger Gusten.

– Man är såklart både taggad och lite nervös. Det är kul att sjunga och allt kommer säkert att gå jättebra, men man kan inte hjälpa att man är lite pirrig, säger Dorota.

Annons

Gamla och nya sånger

Tillsammans med ett femtiotal tärnor, tomtar och andra stjärngossar tågade de under onsdagsmorgonen in i Sparbankshallen som trots de många åskådarna var knäpptyst.

Och visst fick Dorotea rätt. Tillsammans med Lisa Landestedt på piano och Gusten på trumpet, bjöd eleverna på finstämda versioner av både gamla och nya adventssånger, liksom diktläsning och soloframträdanden.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan