Annons

Annons

Annons

Skara

Motormännen delade ut Årets hjulklapp

Årets hjulklapp gick till riksdagsledamot Sten Bergheden (M) och kommunens hemtjänstpersonal, det priset togs emot av avdelningschef Carola Låstberg.

På måndagskvällen var det dags för årets utdelning av Årets Hjulklapp, som går till en kvinna och en man som medverkat till god trafiksäkerhet i Skaraborg.

Ulla-Britt Hagström, ordförande Motormännens Lokalklubb Skaraborg, delade ut priset, samt diplom.

– Sten Bergheden (M) får priset för sitt arbete för infrastrukturen i Skaraborg och för att han verkar för bättre villkor för lantbrukare, företagare och viltjakt, säger Ulla-Britt Hagström.

Sten Bergheden är moderat riksdagsledamot och Moderaternas landsbygdspolitiska talesperson. Han sitter i riksdagens trafikutskott och är suppleant i näringsutskottet samt miljö- och jordbruksutskottet.

Annons

Annons

Den andra pristagaren, eller egentligen representanten för pristagarna, var Carola Låstberg. Hon är avdelningschef för hemtjänsten i Skövde kommun.

Motormännens ordförande Ulla-Britt Hagström visade upp vilken man som fått årets hjulklapp: Sten Bergheden.

Ulla-Britt Hagström plockade fram hjulklapparna som skulle delas ut. I bakgrunden syns Daniel Lindh och Motormännens vice ordförande Bertil Andersson.

Moderata riksdagsledamoten Sten Bergheden hade själv inte möjlighet att delta.

Hur känns det att ni fått det här priset?

– Det är jätteroligt att vi uppmärksammas och att vi ses som bra bilförare. Vår omvårdnadspersonal gör ett jättearbete.

Hur ska ni fira hjulklappen?

– Det vet jag inte. Det har varit så tyst om det här. Vi har inte vetat något. Men något får vi göra, säger Carola Låstberg.

Hon tillträdde sin tjänst som avdelningschef efter förra sommaren.

– Vi har 300 personal inom hemtjänsten som jobbar dygnet runt över hela kommunen. Både i stan och på landsbygden. De kör cirka 120 000 mil per år och vi har drygt 50 bilar. Det är en fantastisk personal som tillbringar mycket tid i bilen för att våra brukare ska få den hjälp som de beviljats, berättar Carola Låstberg vid mötet hos Motormännen.

Annons

Även kommunens gatu- och naturchef Daniel Lindh medverkande under kvällen. Han visade en film om några trafikprojekt som är på gång i Skövde.

Annons

– Vi pratar om Cooprondellen, norra och södra Metallvägen, men även om Stallsikenrondellen och Hallenbergsrondellen. Vad gäller den sistnämnda så handlar det om Trafikverkets utredning som blir färdig i dagarna och de trimningsåtgärder som ska göras. Man tittar på samma lösningar som i Lillegårdsrondellen och Badhusrondellen, som är tvåfältiga, och på skyltning, säger Daniel Lindh.

Sten Bergheden (M) riktar ett stort tack till Motormännen för priset.

– Jag är stolt och hedrad över att de uppmärksammat mitt arbete för infrastrukturen i Skaraborg. Jag har framför allt jobbat hårt för en utbyggnad av E20, Västra stambanan och våra mindre vägar i Skaraborg. På landsbygden är bilägandet viktigt för att hela Sverige ska fungera. De är idag hårt beskattade med tanke på att man saknar andra sätt att färdas på ute på landsbygden, säger Sten Bergheden.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan