Annons

Annons

Annons

Annons

Skidklassiker återuppstår - i nytt format

IF Hagen skidklubb bjuder in till 12-timmarsloppet på Billingen den 16 mars. Med detta återupplivas det klassiska 24-timmars i ny tappning.

12-timmars är ett motionslopp för lag om en till sju deltagare som hålls den 16 mars. Loppet startar kl. 09.00 på morgonen och pågår oavbrutet fram till kl. 21:00 på kvällen. På den tiden åker lagen så många varv de bara orkar. De som kör flest varv prisas.

Annons

Annons

LÄS MER: Spårat och klart - med gammal snö

LÄS MER: Då invigs konstsnöspåret

LÄS MER: TV: Häng med ut i nya konstsnöspåren

– Vi såg en möjlighet att väcka liv i en gammal tradition nu när de nya spåren och snöanläggningen på Billingen är klara. 24-timmars som skedde under slutet av 1900-talet kommer tillbaka i form av 12-timmars och vi hoppas det ska bli den folkfest det en gång var, säger Km Andersson, projektledare, IF Hagen, i ett pressmeddelande.

Det blir en festlig heldag med flera kringevenemang i samband med loppet. Ambitionen på IF Hagen skidklubb är att inte bara anordna ett skidlopp utan en riktig folkfest på Billingen.

– Med tanke på alla satsningar som görs på Billingen ser vi positivt på att aktiva föreningar kommer med idéer som kan fylla anläggningen med innehåll. Vi tror att 12-timmars blir en rolig avslutning på skidsäsongen både för deltagare och besökare, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde och medarrangör.

Annons

Annons

Till toppen av sidan