Annons

Annons

Annons

Skidklassiker återuppstår - i nytt format

IF Hagen skidklubb bjuder in till 12-timmarsloppet på Billingen den 16 mars. Med detta återupplivas det klassiska 24-timmars i ny tappning.

12-timmars är ett motionslopp för lag om en till sju deltagare som hålls den 16 mars. Loppet startar kl. 09.00 på morgonen och pågår oavbrutet fram till kl. 21:00 på kvällen. På den tiden åker lagen så många varv de bara orkar. De som kör flest varv prisas.

Annons

Annons

LÄS MER: Spårat och klart - med gammal snö

LÄS MER: Då invigs konstsnöspåret

LÄS MER: TV: Häng med ut i nya konstsnöspåren

– Vi såg en möjlighet att väcka liv i en gammal tradition nu när de nya spåren och snöanläggningen på Billingen är klara. 24-timmars som skedde under slutet av 1900-talet kommer tillbaka i form av 12-timmars och vi hoppas det ska bli den folkfest det en gång var, säger Km Andersson, projektledare, IF Hagen, i ett pressmeddelande.

Det blir en festlig heldag med flera kringevenemang i samband med loppet. Ambitionen på IF Hagen skidklubb är att inte bara anordna ett skidlopp utan en riktig folkfest på Billingen.

– Med tanke på alla satsningar som görs på Billingen ser vi positivt på att aktiva föreningar kommer med idéer som kan fylla anläggningen med innehåll. Vi tror att 12-timmars blir en rolig avslutning på skidsäsongen både för deltagare och besökare, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde och medarrangör.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan