Annons

Annons

Annons

Trädgårdsstaden

Stallsikens rondell blir planskild trafikplats

Trött på trafikkaoset i området kring Stallsiken? Nu planerar Trafikverket och kommunen åtgärder för att förbättra framkomligheten på väg 26 och Nolhagavägen.

Det är rondellen mellan Nolhagavägen och väg 26 som ska bli en planskild trafikplats år 2021.

Trafikpropparna i handelsområdet Stallsiken har länge varit ett problem. Extra märkbart blir det under rusningstider och julhelger, då köbildning och besvärliga utfarter ställer till det för trafikanter.

Annons

Annons

Nu planerar Trafikverket en åtgärd. Rondellen mellan väg 26 och Nolhagavägen ska byggas om till en planskild trafikplats.

– Nolhagavägen kommer att gå över väg 26 för att förbättra framkomligheten, förklarar Marie Söderlid som projektleder Trafikverkets ombygge.

Just nu pågår en upphandling av konsulter för att en vägplan ska kunna tas fram under 2019.

Byggarbetet planeras att starta under 2021 och förvänts bli ett omfattande projekt.

– Ett sådant bygge kräver mycket planering, eftersom det handlar om väldigt trafikerade vägar. Det är viktigt att planera hur trafiken leds om under tiden, säger Söderlid.

Samtidigt vill Skövde kommun åtgärda trafikproblemen med Norra och Södra Metallvägens utfarter mot Nolhagavägen, som är svår att ta sig ut på. Det skriver Skaraborgs Allehanda.

Ombyggnaden av utfarterna planeras att starta under 2020, och kommunen hoppas vara färdig med arbetet innan rondellen byggs om.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan