Annons

Annons

Annons

Handboll

Skövde HF föll i viktig match – tappar i kampen om slutspelsplats

Tremålsförlust mot Kungälv i lördags – ännu en tremålsförlust mot Kungälv för Skövde HF under onsdagens match hemma i Arena Skövde.

Matchen slutade 20–23 i gästernas favör.

Olivia Black (nummer 4) hade en bra dag från straffpunkten under den första halvleken.

Elisabeth Collado inledde matchen vasst och skapade mängder av chanser. Dessvärre för Skövdes del satt färre än hälften av dem i mål.

Olivia Black var hundraprocentig på sina tre försök från straffpunkten i den första halvleken och stod för fem mål, totalt hälften, av Skövdes totala målskörd under de första 30 minuterna.

Annons

Annons

För Skövdes del kännetecknades halvleken annars av mängder av stolpträffar. Trots det kunde man genom bra försvarsarbete, och ett gäng fina målvaktsinsatser, vara i ledning med två mål när det var tre minuter kvar till halvtidspaus. Efter två avslutande Kungälvmål, varav det sista med bara några sekunder kvar av halvleken, gick man dock till halvtidsvila med ställningen 10–10.

Matchen fortsatte vara jämn även under den andra halvleken och i inledningen såg Skövde till att ligga steget före. Laget tappade dock tvåmålsledningar två gånger om och fick istället kämpa hårt för att hålla jämna steg.

Vid underläge 17–19 med dryga åtta minuter kvar tog Skövde timeout för att försöka vända på steken.

Julia Ehn satte en viktig straff med fem minuter kvar och minskade ledningen till endast ett mål, men de båda lagen följdes därefter åt i målprotokollet, vilket gjorde att Kungälv hade fördel 22–20 med en och en halv minut kvar.

Skövde tog timeout, Skövde försökte, men med sekunder kvar av matchen satte gästernas Elin Sige slutresultatet 20–23.

Noterbart var att trion Elisabeth Collado, Julia Ehn och Olivia Black stod för fem mål vardera. Bakom dem i målstatistiken fanns inte mindre än fem spelare med ett mål vardera.

Resultatet innebär att Skövde tappar viktig mark mot Kungälv i tabellen. SHF befinner sig strax under slutspelsstrecket, en poäng efter Skara HF.

Annons

Elisabeth Collado hade mängder av chanser under matchen. Många satt, mer än hälften gjorde det inte.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan