Annons

Annons

Annons

Annons

Bilsport

11-årige William ska träna motocross i USA

I mitten av januari åker William Lidnert till USA tillsammans med sina föräldrar för att träna motocross.

Annons

11-årige William Lidnert storsatsar inför årets säsong.

I mitten av månaden åker han till South Carolina i USA för att träna motocross på SOBMX Motocross Training Facility på heltid under tre månader.

Hemma i familjens villa har William ett helt skåp fyllt med pokaler i olika storlekar och valörer från tävlingar med fina pallplaceringar.

Hans allra största passion i livet är att köra och tävla i motocross. Vilket engagerat hela familjen, fast främst kanske mamma Linda och pappa Stefan. Hans två äldre syskon har andra intressen, även om motorsport är något som familjen Lidnert vurmar för.

Pappa Stefan har själv kört motocross i sin ungdom och sköter numera det mesta som har med teknik, meka och laga att göra. Mamma Linda har motorcykelkort sedan tre år tillbaka.

William visar sin hittills finaste pokal, en stor silverblank pokal, andrapriset för totalen 2018 i Skaraborgsfräsen.

– Förra året körde han 27 tävlingar, konstaterar Linda.

Annons

Det blir många timmar i bil från norr till söder. Därtill Williams ordinarie träning med bland annat hemmaklubben Tibro MK. Alla möten med likasinnade, nya bekantskaper och en stor och härlig gemenskap är det som överväger.

Annons

– Jag började köra motocross när jag var fem år hemma hos farmor och farfar. Och jag började tävla när jag var sex år, säger William.

Linda berättar att det mesta i sonens liv kretsar kring motorsporten. När de varit på träning med kompisarna är det sällan som William vill hem efteråt.

– Hemma följer han andra duktiga crossåkare på nätet, både i hans egen ålder och proffsåkare.

2016 kom William med i Aspegren MX Schools träningsteam, som leds av Calle Aspegren, en eftertraktad tränare. Det betyder att den här delen av familjer Lidnert är på träningsläger de flesta helger.

– Det tar enormt mycket av vår tid och när vi är tillbaka ska motocrosscyklarna tas om hand, material tvättas och så har vi ju det vanliga hushållet att sköta också, säger Linda leende.

Den mesta fritiden kretsar kring William, men både Linda och Stefan tycker att det är värt det med tanke på sonens stora engagemang och hans vilja att hela tiden bli bättre och bättre på motocross.

– Hemma är William en väldigt lugn kille, men på banan är han en annan. Där är det full fart. Och han har stora drömmar.

Elvaårige William Lidnert med sin hittills finaste pokal. Bakom honom finns ett helt skåp fyllt med priser.

Annons

William på sin motocrosscykel.

Annons

Pappa Stefan och William ser över glasögonen som William har på sig när han kör.

Linda förklarar att de aldrig pushat sonen att ägna så mycket tid åt sin sport.

– Det här är bara allt han vill hålla på med.

Den 17 januari åker elvaåringen till South Carolina i USA för att träna motocross på SOBMX Motocross Training Facility på heltid under tre månader.

– Han är beredd på att satsa stenhårt, trots sin låga ålder. Han brinner verkligen för det här. Men vi kommer förstås att finnas med i USA, säger Linda.

Målet är att bli bäst. Först i Sverige och sedan i världen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan