Annons

Annons

Annons

Annons

Hjo

Kompisen anmälde Daniel - nu siktar han på seger i Sveriges mästerkock

Annons

På torsdag tävlar skaraborgaren Daniel i TV4-programmet Sveriges Mästerkock. Det var en kompis som anmälde honom och när han fick samtalet så trodde han inte på att det faktiskt var programmet som ringde.

Att Daniel Johansson från Hjo blev anmäld till programmet var inte sprunget ur en egen idé. Det är kompisen Jörgen Seidevall som ligger bakom upptåget.

– Han tycker han får bra mat när han hälsar på hos mig på helgkvällarna. När vi grillade en gång berättade han att han gjort en ansökan till programmet, säger Daniel.

Jörgen behövde vissa uppgifter och han och Daniels fru fyllde i resten av anmälan.

Annons

Men när samtalet från TV4 kom så litade inte Daniel på personen på andra sidan luren.

– Det var rätt roligt. De ringde tre gånger men jag trodde hela tiden att det var min jobbarkompis som lurade mig. De hörde på min röst att jag var tveksam och sa "det är vi, vi lovar".

I den anmälan som kompisen och frun gjorde till programmet stod att Daniels matintresse grundar sig i att fruns kylskåp ekade tomt. En komisk överdrift enligt Daniel, men lite sanning verkar det ändå ligga bakom påståendet.

Annons

– Camilla är fantastisk på många sätt men hon tycker inte att det är roligt att stå i köket. Det har alltid varit naturligt att det är jag som axlat den rollen, säger Daniel.

En stor produktion

När Daniel väl blev medveten om att det kanske inte var ett skämt att han kommit med i programmet blev han tveksam.

– Jag frågade mig om jag verkligen klarar det. Är jag på den nivån? Sen samlade jag mod och kraft och åkte ner till Göteborg, säger han.

Hur det går i programmet får vi veta i avsnittet som sänds på torsdag och han kan ännu inte avslöja någonting. Men kul verkar han ha haft.

– Det var hemskt kul att se hur det produceras. På tv ser det större ut än det gör i verkligheten. Det är kul att se vilket team som behövs kring hela apparaten. Det är mer än en strålkastare och kameraman som behövs om man säger så.

Vad som bjuds återstår också att se i programmet, men Daniel uppskattar själv det italienska köket.

– Men det är roligt att göra en bra pyttipanna på bra råvaror också. Det är kul att få tag i en bra köttbit och göra något roligt med den.

Annons

Han värdesätter kreativitet när det kommer till mat.

– Man får skjuta från höften, det är egentligen inte så svårt. Med kryddor och fantasi så löser allt sig, säger han.

Idag jobbar Daniel som marknadschef på Toveks bil.

Har du funderat på att satsa på en karriär inom matlagning istället?

– Nu ska vi inte gå händelserna i förväg, skrattar Daniel.

Fotnot: Avsnitt 2 av Sveriges Mästerkock sänds 10 januari. Förutom Daniel Johansson kommer du bland annat kunna se Wichudaporn Chaiyasaeng från Grästorp.

Annons

Annons

Till toppen av sidan