Annons

Annons

Annons

Annons

Mordet i Moholm

Åtal väcks efter mordet i Moholm

Kammaråklagare Jenny Karlsson, i mitten, väcker i dag åtal rörande flera grova brott i Skaraborg.

Annons

Kammaråklagare Jenny Karlsson väcker i dag åtal rörande flera grova brott i Skaraborg. Åtalet rör bland annat mord, mordbrand och grovt vapenbrott i Moholm den 5 juli 2018.

Åtal väcks även i ett ärende rörande olaga frihetsberövande och synnerligen grov misshandel den 12-13 juni 2018. Totalt åtalas sju personer varav två har suttit häktade sedan juli 2018.

Den 9 juli hittades en död man i Moholm. Polisen uppgav då att det kunde finnas kopplingar till en person som anmäldes försvunnen några dagar tidigare och där det misstänktes människorov. Det var anhöriga som anmälde honom försvunnen den 5 juli.

Ett antal dagar senare berättade polisen att kroppen nu var identifierad som den försvunne mannen. Han misstänktes ha bragts om livet, därför omrubricerades ärendet till mord.

Annons

Annons

– Vi är inne i ett slutskede av utredningen och jag räknar med att åtalet kommer relativt snart, sa Lars Johansson på enheten för grova brott i Skaraborg.

Förlängning begärdess därför till onsdagen den 9 januari. Två av de misstänkta är hemmahörande i området och kända av polisen sedan tidigare. Det är en 45-årig man samt en 49-årig man.

Den försvunne mannen var hemmahörande i Moholm och hittades död utomhus. Han blev 44 år gammal.

Läs misstänkt man omhäktad

Två misstänkta kvar i häkte

Annons

Annons

Till toppen av sidan