Annons

Annons

Annons

Handboll

Bråket mellan Magnus Frisk och Skövde HF: ”Väldigt nedgrävda i skyttegravar”

Allt talar för att tingsrätten kommer få avgöra tvisten mellan tränaren Magnus Frisk och Skövde HF.

Det står klart efter en första sittning i tingsrätten där även Frisk deltog. Men han ville inte uttala sig.

Magnus Frisk satt med under den förberedande förhandlingen i tinget, men ville inte uttala sig.

Förhandlingen vid Skaraborgs tingsrätt gick enkelt förklarat ut på att ta reda på om det fanns en chans till en frivillig överenskommelse.

Ordförande konstaterade dock mot slutet av förhandlingen att parterna, Skövde HF och Magnus Frisk verkade stå väldigt långt ifrån varandra. Han använde uttryck som att de verkar "väldigt nedgrävda i skyttegravarna."

Annons

Annons

Han konstaterade att det inte var något stort skadestånd som Magnus Frisk yrkat på, 40 000 kronor.

– Det här handlar mer om att kanske få till en praxis vad gäller på vilka grunder en tränare kan plockas bort, säger Martin Klette, som förde Magnus Frisk talan.

Martin Klette deltog via videolänk och Skövde HF:s advokat Staffan Uvabäck via telefon.

Efter en första sittning i rätten kan man också konstatera att det verkar ha gått prestige i frågan. Magnus Frisk var huvudtränare för Skövde HF och anser att han blev avskedad på felaktiga grunder. Skövde HF å sin sida hävdar att Frisk blev entledigad och att eftersom han fick även fortsatt fick månadslön så kan han inte ha tolkat det som att han fick sparken.

Mycket kom att kretsa kring hur ordet entledigad ska tolkas. Som att man får sparken eller som att man helt enkelt blev bortplockad på oviss tid. Frågan rätten måste ta ställning till är också om det kan anses ha varit kränkande för Magnus Frisk, ifall det påverkat hans rykte som tränare negativt.

Blir det en förhandling kan den tidigast bli i sommar, domen skulle bli praxis för hur en tränare bör plockas bort och kan därmed få betydelse för hela Idrottsverige.

Magnus Frisk, som satt med under hela den förberedande sittningen, ville i dag inte kommentera läget.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan