Annons

Annons

Annons

Annons

Mordet i Moholm

Sju åtalas för mordet i Moholm - offret blev skjuten i huvudet två gånger

Åklagaren menar att de båda huvudmännen efter mordet försökt dölja spåren genom att elda upp mannens bil.

Annons

44-åringen misshandlades svårt med ett svärd och sköts sedan av en av männen i huvudet två gånger.

Detta gjorde att mannen avled av sina skador.

Sedan torkade de bort blodspåren och forslade bort kroppen.

Nu åtalas de två huvudmännen för mordet och en rad andra brott.

Utredarna hittade ett stort antal svärd hos huvudmännen. Åklagaren anser att han först misshandlades med ett av dem och därefter sköts.

Mannen ska enligt utredningen ha skjutits med två skott i huvudet.

Det här geväret hittades i vattnet i ån Tidan.

Sammanlagt omfattas sju personer av åtalet och det handlar om allt från skyddande av brottsling till att ha städat på brottsplatsen och hjälpt till att elda upp offrets bil.

Annons

Åklagaren tar upp flera fall av misshandel som drabbat andra och ärendet innehåller också vapenbrott och narkotikabrott. I ett av fallen handlar det om synnerligen grov misshandel och olaga frihetsberövande.

Annons

De två huvudmännen har suttit häktade sedan i juli.

Två av de misstänkta är hemmahörande i området och kända av polisen sedan tidigare. Det är en 45-årig man samt en 49-årig man.

Hittades död

Det var den 9 juli som en död man hittades i Moholm. Polisen uppgav då att det kunde finnas kopplingar till en person som anmäldes försvunnen några dagar tidigare och där det misstänktes människorov. Det var anhöriga som anmälde honom försvunnen den 5 juli.

Senare berättade polisen att kroppen nu var identifierad som den försvunne mannen. Han misstänktes ha bragts om livet, därför omrubricerades ärendet till mord.

Nu kom alltså det omfattande åtalet.

Uppmärksammat fall

Fallet har blivit mycket uppmärksammat och utredningen har pågått under hela hösten och vintern.

Utredningen har visat att duon misshandlat offret genom att tilldela denne flera slag med ett svärdsliknande föremål, som träffat mannens huvud och ansikte. Den utsatte har därmed orsakats smärta, blodvite och sårskador i ansikte, huvud och hand.

Sedan har två skott avlossats mot mannens huvud.

Skyddande av brottsling

En närstående kvinna åtalas för skyddande av brottsling eftersom hon hjälpt till att torka bort spår på brottsplatsen och eldat upp bevisföremål. En 36-årig man åtalas för samma sak sedan han hjälpt till med städningen på platsen.

Eldade upp bilen

En 23-årig tidaholmare åtalas för mordbrand och skyddande av brottsling sedan han tillsammans med männen eldat upp offrets fordon vid Ormeskogen utmed länsväg 200.

Annons

Annons

Målet var att dölja bevisen efter brottet.

En av huvudmännen hade också ett kulgevär och ett hagelgevär utan att ha licens. Därmed tillkommer också en åtalspunkt om vapenbrott.

Ytterligare ett antal fall av misshandel tas upp i åtalet, ett av dem betecknas som synnerligen grovt.

Slog med järnrör

Mellan den 12 och 13 juli har huvudmännen lurat en person till en gård i Skövde. Utanför boningshuset har de slagit omkull offret genom slå honom med ett järnrör och ett svärd som varit nedstuckit i en slida. Slagen har träffat ansiktet, munnen och tänderna. De har därefter berodrat målsäganden att krypa in i boningshuset, varvid de tvingat honom att sätta sig på golvet i ett hörn mellan en fåtölj och en soffa.

Ytterligare misshandel

Misshandeln har därefter fortsatt genom att en av männen tilldelat den utsatte flera slag med järnröret mot hans kropp och huvud, samt slagit honom i ansiktet med en skurmopp. Medbrottslingen har därefter utdelat flera slag med svärdet mot målsägandens kropp och huvud, samt huggit honom med svärdet i baken

Under tiden misshandeln pågått, har de hotat målsäganden genom att uttala att de skulle "sätta grimma" på honom, skära upp hans mungipor och att de skulle bryta både ben och armar på honom, samt gräva ned honom.

En av gärningsmännen har också sprutat desinfektionsmedel på målsäganden, samt tagit fram en tändare och ställt frågan vad som skulle kunna hända om han släppte den på den misshandlade mannen.

Brotten rubriceras som synnerligen grov misshandel och olaga frihetsberövande.

Annons

Annons

Till toppen av sidan