Annons

Annons

Annons

Fotboll

Janogy uttagen till landslaget: ”En dröm”

Falköpings KIK-fostrade Madelen Janogy vann i höstas SM-guld med Piteå.

Nu kommer en ny stor fotbollsframgång för henne. Förbundskapten Peter Gerhardsson har kallat in Madelen Janogy till det stundade landslagslägret i Sydafrika.

Madelen Janogy med Falköpings KIK som moderklubb gjorde succé i Piteå förra säsongen. Nu har hon även belönats med att bli uttagen till landslaget.

I oktober vann Madelen Janogy SM-guld med Piteå och stod för två mål i den avgörande matchen mot Växjö när guldet säkrades.

Annons

Annons

Nu väntar även landslagsspel för den Falköpingsfostrade mittfältaren/anfallaren. Förbundskapten Peter Gerhardsson väljer att kalla in Madelen Janogy efter att flera landslagsspelare har lämnat återbud till det stundade landslagslägret i Sydafrika.

– Madelen är en spännande spelare som vi varit nyfikna på att se under en samling. Det känns passande att hon nu får möjlighet att resa med oss till Sydafrika, säger Peter Gerhardsson i ett pressmeddelande på Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Under lägret ska Sverige möta värdnationen Sydafrika i Kapstaden den 22 januari.

– Det var väldigt oväntat så klart, men det är också fruktansvärt roligt. Det är ju en dröm man haft sedan man var liten så för mig handlar det nu om att åka och visa vad jag kan, att njuta av att vara med. Det gäller att inte sätta så stor press på mig själv utan det blir en bra möjlighet för mig att se hur det fungerar i damlandslaget och visa upp mitt sätt att spela, säger Madelen Janogy till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Sedan tidigare har Madelen Janogy spelat sex U23-landskamper. I sommar spelar Sverige fotbolls-VM i Frankrike. Uppkallningen till landslagslägret tyder på att förbundskapten Peter Gerhardsson bedömer att Madelen Janogy är aktuell för en plats i VM-truppen.

24 spelare ingår i truppen till Sydafrikalägret.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan