Annons

Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Swedish match på frammarsch i Östeuropa

Text: 

Det är ett gynnsamt år som läggs till handlingarna för Swedish Match.

Under 2018 vidgades marknaden för de Tidaholmstillverkade stickorna i Östeuropa och produktionschef Jonas Nordqvist ser ljust på framtiden.

Jonas Nordqvist, produktionchef på Swedish Match, uppger att beläggningen väntas bli stabil under 2019.

Moderniteter och tekniska uppfinningar i all ära, men när det kommer till att göra upp eld är tändstickan långt ifrån uträknad. Produktionen på Swedish match ligger fortsatt omkring 800 miljoner askar om året och förhoppningen är bibehålla den stabiliteten även under 2019.

Annons

Annons

– Prognosen ser god ut. Vi tror att det kommande året varken blir bättre eller sämre än 2018, så budgeten och volymen är likvärdig, säger produktionschef Jonas Nordqvist.

Tändstickan må vara en konkurrenskraftig produkt, men den är också starkt valutaberoende och även om den för tillfället svaga kronan gynnar produktionen, ser man till att hålla blicken långt fram.

Växer i Öst

I maj uppgav företaget att man befann sig i en offensiv process att försöka bryta ny mark. Något man lyckats väl med.

– Tittar man på volymen sjunker vår försäljning i Västeuropa, men vi kompenserar detta genom att verka på många olika marknader. Under fjolåret lyckades vi till exempel ta oss in på den östeuropeiska marknaden, där vi konkurrerat ut flera aktörer, säger Jonas.

Just nu arbetar 134 personer på fabriken, men Jonas menar att det fortfarande är för tidigt för att sia om hur framtiden ser ut.

– Vi ligger bra till vad det gäller bemanning. En del visstidsanställningar sträcker sig som längst till vecka 27 och vad som händer efter det återstår att se, men generellt sett har vi tillräckligt med personal.

Annons

Annons

Till toppen av sidan