Annons

Annons

Annons

Centrala Väster

Snön är säkrad till världscuptävlingarna i Ulricehamn

Text: 

Kylan de senaste dygnen har gjort att snökanonerna på på arenan Lassalyckan i Ulricehamn har gått för fullt.

Det innebär att hela banan om fem kilometer nu är säkrad med snö och kommer vara klar i god tid till världscuptävlingarna 26–27 januari.

Calle Halfvarsson i täten under världscuptävlingarna i Ulricehamn för två år sedan.

Under kommande vecka kommer den sista snön att prepareras med pistmaskin och bekräfta till internationella skidförbundet (FIS) att tävlingarna kan genomföras som planerat.

Annons

– Snökanonerna har gått för fullt under de senaste dygnen, vilket resulterat i snömängder som är enligt vår plan. Väderprognosen ser bra ut framöver och det är kul att kunna konstatera att hela femkilometersbanan kommer vara klar i god tid, säger tävlingsledaren Stefan Jalderyd i ett pressmeddelande.

Annons

En stor snöhög på cirka 10 000 kubikmeter har legat hela sommaren med ett isolerande täcke av sågspån. Den sparade snön har varit som en reserv för att kunna fördela ut längs med banan om det inte skulle gå att producera nya snö.

– Det har varit tryggt med snöhögen men skönt att vi nu kan konstatera att den sparade snön inte behöver användas till banan, säger Johan Falk, vd för världscupen i Ulricehamn.

– Vi har egentligen aldrig varit oroliga även om det är svårt att förutse vädret. Alla delar i organisation har varit inställda på en bana på fem kilometer och nu är den på plats.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan