Annons

Annons

Annons

Sista sucken för Toys R US - idag startade utförsäljningen

Idag startade leksakskedjan Toys R Us sin stora utförsäljning i butiken på Stallsiken.

Många hade kommit för att handla till halva priset. – Lego är det som kommer att ta slut först, säger Emilie Thersthol, biträdande butikschef.

Utförsäljningen är en följd av att moderföretaget Top Toy har gått i konkurs.

Utförsäljningen är en följd av att moderföretaget Top Toy har gått i konkurs. Leksaker från kedjans alla butiker har körts till 28 utvalda butiker i hela Sverige för att säljas ut, däribland butiken på Stallsiken i Skövde.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

LÄS MER: Leksaksjätte i konkurs

LÄS MER: Stängda dörrar mötte kunderna

När Emilie Thersthol, biträdande butikschef för butiken i Skövde, låste upp entrédörrarna var det en lång kö med köpsugna kunder som säkert var tacksamma för att få komma in i värmen efter att ha stått ute i snöfallet.

LÄS MER: Efter kundilskan - leksaksjätten backar om presentkort

– Vi är laddade och det ska bli kul på ett sätt men det är en surrealistisk känsla på ett sätt, vi är både peppade och deppade, säger Emilie Thersthol.

Priserna på alla leksaker är nedsatt till hälften och butiken håller öppet så länge det finns saker att sälja. Det finns alltså inget slutdatum.

Irene Berg var en av dem som passade på att storhandla.

– Det blir mycket till barnbarnen och jag har hittat bra grejer, säger hon.

Annons

I och med att butiken försvinner så blir Skövde - för tillfället i alla fall - utan leksaksbutik och det är ledsamt, tycker Emilie Thersthol och många kunder som vi pratade med i butiken.

Det var strax före jul som beskedet kom att danska Top Toy som äger Toys R Us och BR Leksaker går i konkurs efter julhandeln. De hade en rekonstruktionsplan var godkänd av kreditgivare och domstolen, men tvingades ändå kasta in handduken.

Här på företagets hemsida kan du läsa vilka bytesregler som gäller.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan