Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Idrottshistoriska museet känner sig inte undanskymt på något sätt

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vi Läste insändaren ”Satsa på bygga om nuvarande hallar” undertecknad Martin. I en del kan vi hålla med dig, men inte i allt.

Idrottshistoriska Museet finns sedan decennier i Idrottshallen källare. Där trivs medlemmar i TIHF bra.

Idén om att gymnastiken skulle få flytta in i Idrottshallen har vi inte haft något emot men då under förutsättning att andra idrotter får behålla vad man har och även kunna utvecklas.

Annons

Sedan är frågan var Rudbecksgymnasiet ska ta vägen med sina idrotts/gymnastiktimmar. Däremot anser vi att det kan byggas en fullgod arena vid Rosenberg, oavsett om gymnastiken ska flyttas dit eller inte. Utöka gärna förslaget med ordentliga läktare så man även kan arrangera andra större tillställningar, något vi saknar i Tidaholm, men det är ju ekonomin som styr. Kan ändå vara värt att lägga pengar på istället för ett eventuellt utebad.

Annons

Om gymnastiken skulle flytta in i Idrottshallen kan vi inte tänka oss att man skulle vara behov av hela anläggningen. Du skriver också att man från eventuellt fik och möteslokaler skulle kunna se tävlingarna som pågår. En helt onödig ombyggnadskostnad i sammanhanget, det finns ju en hel läktare tillgänglig.

Om gymnastiken skulle flytta in anser du att idrottsmuseet skulle flyttas till en mindre undanskymd plats, och att vi är värda att synas på en framsida. Kanske lovvärt från din sida. Vi kan knappast ligga centralare, men har du något bättre förslag så framför det gärna, men det finns knappast idag någon centralare plats och med de utrymmen vi är i behov av.

Inom Idrottshistoriska Föreningen har vi aldrig klagat på vårt läge eller över våra lokaler. Visst är vi trångbodda, men vi gör det bästa hela tiden för att få fram ytor inom befintliga ramar, men ett önskemål är naturligtvis att få utöka i Idrottshallens källare.

Inom vår förening är vi enormt glada över det gensvar vi alltid har/haft från kommunledningen samt kultur&fritid. Utan deras medverkan hade inte Tidaholm haft något Idrottsmuseum i den omfattning som finns idag.

Annons

En annan sak du glömmer i din insändare. Det är TIFA (boxningsklubben) som bedriver en stor ungdoms- seniorverksamhet i Idrottshallens källare. En förening som under åren varit ute efter en större lokal. TIFA har nämligen likartade problem som gymnastiken och det är att vid bland annat större tävlingar måste ringen flyttas, vilket inte är gjort i en handvändning. På träningar är man också mycket trångbodda. Så nog är boxningen, som drar mycket ungdomar, värda lika ändamålsenlig lokaler som övriga idrotter i kommunen.

Tidaholms Idrottshistoriska Förening

gm/Janne Kindmalm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan