Annons

Annons

Annons

Annons

Handboll

Tibro efter kritiken om osportsligt uppträdande: "Ledaren djupt ångerfull"

Text: 

I veckan gick en nyhet viral på sociala medier. Det handlade om att en handbollsmålvakts färgblindhet utnyttjades för att vinna en pojkmatch.

Nu svarar den utpekade föreningen HP Tibro på anklagelserna att ha "dåligt sportsmanship".

– I vissa fall bevisas att mediernas version trycker undan sakliga argument bakom rubrikerna, skriver klubben i ett pressutskick.

I helgen möttes HP Tibro och Borlänges båda P16-lag i USM steg 3. I Borlänges mål stod Kristoffer Fredin, som är färgblind. Funktionsnedsättningen är något som Kristoffer vanligtvis inte har några problem med i rollen som handbollsmålvakt, så länge bollen har rätt färg.

Men i matchen mot Tibro valdes en gul boll, vilket visade sig vara problematiskt för 16-åringen. När han i halvtid försökte få bollen utbytt fick han ett nej från Tibrotränaren.

– Vi kände bara att vi hade en chans att vinna och tog den. Vi ska inte bryta mot några regler, inte bete oss osportsligt, men det tycker jag inte att vi har gjort. Han tog ett par bollar, så något måste han ha sett, sa tränaren till Aftonbladet tidigare i veckan.

Annons

Annons

Aftonbladet var först med att rapportera om händelsen, och artikeln har fått stor spridning på sociala medier. I kommentarsfält har klubben anklagats för att ha visat upp "dåligt sportsmanship".

Ångrar brist på kommunikation

Nu kommenterar klubben händelsen i ett pressmeddelande. Man skriver bland annat att "ledare och spelare i HP Tibro inte fick information om spelarens förutsättningar eller att matchbollen borde vara av en viss färg vare sig innan matchens start eller vid någon tillfälle under den första halvleken", och att "ledarna inte uppfattade det som angeläget att byta boll i halvtid".

Ledare från båda lagen ska enligt Tibros pressmeddelande i efterhand ångrat att man inte kommunicerat bättre med varandra under matchen.

Klubben skriver även att ledaren som uttalat sig i Aftonbladet är djupt ångerfull och ledsen över situationen och de uttalanden han gjort.

"Vi som känner och verkar med honom vet att hans värdegrund är något helt annat än det som framställdes i artikeln", skriver klubben.

"Ber om eftertanke"

Vidare berättar klubben att stödet för sina ledare står fast och att man hoppas kunna vända den negativa bild som målats upp.

Pressutskicket, som inleds med rubriken "när drevet går är vi alla förlorare", avslutas med konstaterandet att sociala medier snabbt sprider information som inte alltid visar på objektivitet.

"I vissa fall bevisas att mediernas version trycker undan sakliga argument bakom rubrikerna. Vi ber alla om en stillsam eftertanke. Alla har del i den i den bild som skapas kring det som sprids vidare", avslutar man.

Annons

Annons

Till toppen av sidan