Annons

Annons

Annons

Annons

Töreboda

77-årig kvinna häktad - misstänks ha försökt mörda sin man

En 77-årig kvinna begärs nu häktad efter att ha knivskurit sin man på lördagsmorgonen.

Annons

Vid 05.20 på lördagsmorgonen larmades polisen till en bostad i Töreboda kommun efter att de fått larm om ett relationsärende. En kvinna ska då ha knivskurit sin man och sedan larmat polisen själv som åkte dit med en ambulans.

Nu har 77-åringen häktats misstänkt för mordförsök.

En kvinna greps under lördagsmorgonen misstänkt för mordförsök i Töreboda kommun. Polisen spärrade av platsen och genomförde en brottsplatsundersökning under dagen.

På lördagen var det oklart vad som låg bakom dådet.

– Eftersom att det är ett relationsärende kan jag inte säga så mycket. Vi får tänka på att det är en man och en fru och vi brukar hålla oss korta när det gäller relationsärenden, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisregion väst.

Annons

Annons

Polisen berättar att mannen hade fått ett knivhugg i kroppen, men att läget var stabilt när han lastades i ambulansen och kördes till sjukhuset i Skövde.

Nu har den 77-åriga kvinnan häktats på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Tingsrätten anser att det finns risk för att kvinnan i annat fall skulle kunna undanröja bevis eller på annat sätt försvåra sakens utredning.

"Det finns skäl att besluta om att genomföra en rättspsykiatrisk undersökning," skriver Skaraborgs tingsrätt i sitt beslut.

Åtal ska vara väckt senast den 12 februari.

Annons

Annons

Till toppen av sidan