Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Bluesfestivalen flyttar till Folkets park

Text

Dusty road blues festival firar tio år.

Då flyttar evenemanget till Folkets park.

– Vi vinner jättemycket på det här, säger Jan-Yngve Ekstedt i föreningen.

Clas Yngström spelade på Bluesfestivalen för två år sedan. Till våren kommer han tillbaka och tolkar Jimi Hendrix tillsammans med ett storband.

De senaste åren har Dusty road blues festival funnits på Vulcanön. När arrangemanget firar tio år maj flyttar festivalen till Folkets park. En förbättring, tror Jan-Yngve Ekstedt i föreningen.

Annons

– Nu kommer man att kunna campa inne på området. Man bor endast 25-30 meter från scenen. Det kommer även finnas möjligheter för husbilar att köra in och vi har den stora parkeringen utanför. Vi vinner jättemycket på flytten, säger Ekstedt.

Annons

Höjdpunkter

Redan nu kan föreningen också berätta att det finns en del höjdpunkter att se fram emot.

– Claes Yngström är en gitarrhjälte. Han var här och spelade för två år sedan. Han kommer spela tillsammans med ett storband med mellan 20-30 musikanter. De kommer att spela Jimi Hendrix. Det har gjorts en gång tidigare, i Tibro. Det är en av programpunkterna som vi tror kan locka nyfikna.

Ekstedt berättar också att föreningen har bjudit in engelske Will Wilde.

– Han är en artist som är "up coming". Vi i bluesföreningen i Tidaholm är lite småberömda för att fånga upp de som är på väg uppåt. När de har varit här hos oss, då brukar de få spelningar över hela Sverige. Det är populärt bland artisterna att komma till Tidaholm, för de vet att det finns representanter från många bluesföreningar i vår del av Sverige.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan