Annons

Annons

Annons

Annons

Emtunga

Ebba Busch Thor (KD) om duster med Jimmie Åkesson (SD)

Ebba Busch Thor (KD) på Skaraborgsdagen.

Annons

Ebba Busch Thor kommenterade vid Skaraborgsdagen partiets förhållandet till Sverigedemokraterna, hur lyckad Bert Karlsson-utfrågningarna var och vad hon tänker om att Annika Eclund blev utan riksdagsplats när partiledaren tog Skaraborgsmandatet.

Ebba Busch Thor, partiledare för Kristdemokraterna men också riksdagsledamot invald från Skaraborg, var uppmärksammad deltagare på Skaraborgsdagen.

Inbäddat innehåll

Hör henne i den filmade intervjun där hon förklarar varför hon tog replik på Centerpartiet och Liberalerna men inte Sverigedemokraterna i onsdagens riksdagsdebatt. Hon förnekar också att ett högerkonservativt block bestående av KD-M-SD är på väg att bildas, liksom ger sin syn på det annorlunda KD-S-C styret i Falköping.

Annons

Annons

Bert Karlssons utfrågningar av Ebba Busch Thor tidigt i valrörelsen var mycket uppmärksammade. Nu svarar Ebba Busch Thor på hur hon ser på detta idag.

Hon berättar också om bakgrunden till hela sitt politiska engagemang, som har en koppling till Skaraborg, och hur hon ser på att vara invald från Skaraborg. Ebba Busch Thor uttrycker också att partiet kraftigt saknar Annika Eclund som riksdagsledamot, efter att Ebba Busch Thor alltså tog Skaraborgsmandatet i kraft av många personröster.

Till toppen av sidan