Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

15-åring döms för sexattack mot 12-årig flicka

Annons

I januari dömdes han för knivrån i Småland. Nu döms 15-åringen för en knivattack på ett vårdboende i Skaraborg och för sexuellt övergrepp på en tolvårig flicka.

15-åringen kommer från en mindre ort i Småland och har haft en stökig barndom, han har varit omhändertagen enligt LVU (lagen om vård av unga) sedan han var tio år.

I juni vårdades han i ett familjeboende i Skaraborg, från vilket han försökt att rymma. 13 juni fördes han av polis tillbaka till hemmet, vilket ledde till en rad händelser som nu leder till att han vid Skaraborgs tingsrätt döms för sexuellt ofredande och olaga hot.

Annons

Annons

Tingsrätten finner det bevisat att pojken hotat familjens 12-åriga flicka med kniv och puttat ned henne i en säng. Efter händelserna som bedöms som sexuella ofredanden ska han ha hotat knivhugga flickan för att få tillgång till ett nyckelskåp. Innan han lyckade fly en andra gång kom vuxna tillbaka till hemmet.

15-åringen döms till fortsatt ungdomsvård, samma påföljd som han bara några veckor tidigare dömdes till av Jönköpings tingsrätt. Då för rån i Gislaved, efter att ha knivrånat en tonåring.

15-åringen döms också att betala 20 000 kronor i skadestånd till den drabbade flickan.

Annons

Annons

Till toppen av sidan