Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Janogy i landslaget igen – uttagen till Algarve Cup

Text: 

Falköpings KIK-fostrade Madelen Janogy är uttagen till landslaget igen. Piteåspelaren gjorde sin landslagsdebut för tre veckor sedan och får nu förnyat förtroende när landslaget ska spela Algarve Cup i Portugal.

Piteåspelaren Madelen Janogy med Falköpings KIK som moderklubb får på nytt chansen i landslaget.

Landslagsdebuten och inhoppet mot Sydafrika i Kapstaden den 22 januari blev lyckosamt och Madelen Janogy var nära att bli målskytt i träningsmatchen som slutade 0-0.

Annons

Annons

Förbundskapten Peter Gerhardsson var nöjd med hennes insatser under lägret i Sydafrika och väljer nu att ge Madelen Janogy förnyat förtroende när landslaget på nytt ska samlas.

För Madelen Janogy inleddes årets tävlingsmatchsäsong även på bästa sätt under söndagen. När mästarlaget Piteå mötte AIK i Svenska cupen vann hemmalaget med 5-1 och Madelen Janogy svarade för ett hattrick.

Peter Gerhardsson berömde henne på presskonferensen när truppen presenterades.

– Hon har intressanta spetsegenskaper som hon visade där, bland annat i en mot en-situationer, som är så pass intressanta att vi vill titta på henne igen. Hon smällde ju in tre mål här i går också. Hennes förra säsong var inte präglad av 90-minutersmatcher men hon ser ut att vara i fysiskt bättre form nu. Och inhoppet mot Sydafrika och träningarna där visar att hon verkligen vill vara med och konkurrera, säger Peter Gerhardsson till TT.

Landslaget ska om cirka två veckor resa till Portugal för att spela den årliga turneringen Algarve Cup där Sverige möter Schweiz den 27 februari och Portugal den 1 mars. Efter att de två matcherna har spelats väntar även en placeringsmatch den 6 mars.

Givna landslagsspelarna Hedvig Lindahl och Nilla Fischer, som båda stod över träningslägret i Sydafrika i januari, är nu tillbaka i landslagstruppen som inkluderar 24 spelare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan