Annons

Annons

Annons

Skövde

Astrids sånger i Helenakyrkan på lördag

Text: 

På lördag flyttar Astrid Lindgrens sagovärld in i S:ta Helena kyrka i Skövde när barnkörer och musikkår bjuder på en unik konsert.

– Alla har en relation till musiken. Vi hoppas på allsång, säger körledaren Kerstin Lundh.

Under lördagen var det generalrepetitioner inför den stora Astrid Lindgren-konserten som äger rum i Sankta Helena kyrka på lördag.

Det bjuds på unikt material när Skövde församlings alla barnkörer och Heneskolans barnkörer bjuder på musikalisk underhållning tillsammans med Vulcans musikkår på lördag.

Konserten i S:ta Helena kyrka går under namnet Världens bästa Astrid och den röda tråden kommer givetvis vara Astrid Lindgren och musiken från hennes filmer.

– Det är den professionella blåsorkestern Göteborg Wind Orchestra som gjort arrangemangen vi kommer att använda oss av. Vi har fått låna dem, så det blir lite unikt, berättar Peter Svensson som är dirigent för Vulcans musikkår.

Annons

Inbäddat innehåll

Annons

"Sjunga i mickar roligast"

På scen kommer det finnas en och annan Pippi, Emil och Madicken då barnen uppmanats att klä ut sig till någon av figurerna.

Lovis Lerjus, Alfred Lindgren och Alice Andersson är tre av de unga sångtalangerna som hjälper till med körsången. I lördags genrepade dem tillsammans med alla andra i kyrkan.

– Det har varit mycket övning men det blir ett bra resultat. Det är jättecoolt att vara här, lite som att vara i en teater, säger Alice Andersson.

Vad ska bli roligast på lördag?

– Att vara utklädd och att få se alla de andra utklädda. Sedan är det kul att få gå fram och sjunga i mickar, säger trion.

Fint samarbete

Att det kommer bli en bra konsert är även körledarna övertygade om.

– Genrepet gick jättebra, över förväntan. Det är också jätteroligt att vi har ett så fint kör-samarbete mellan skola och kyrka, säger körledarna Kerstin Lundh och Ingela Jonsson.

Ledarna kring konserten är Kristina Stridsborg, Brita Söderberg, Ann-Britt Carlgren, Kerstin Lundh, Ingela Jonsson.

Peter Svensson är dirigerar Vulcans musikkår under konserten.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan