Annons

Annons

Annons

Annons

Skövdebo häktad för mordförsök

Under hela onsdagen pågick häktningsförhandlingar vid Jönköpings tingsrätt mot männen som är misstänkta för mordförsöket och skjutningen mot Harrys.

Annons

Affärsmannen som satt anhållen för mordförsöket och skjutningen mot restaurang Harrys har släppts.

Tre av sex misstänkta har dock häktats och bland dem finns en 18-årig Skövdebo. Han är nu misstänkt för mordförsök.

— Det finns misstankar mot alla sex fortfarande. Alla har förnekat brott, säger åklagare David Larsson.

Häktningsförhandlingarna inleddes under onsdagen vid Jönköpings tingsrätt och pågick under hela dagen. Och vid dagens slut stod det klart att tre av männen häktades, två av dem, från Huskvarna och Skövde, är på sannolika skäl misstänkta för försök till mord. Den tredje som också har bostadsadress i Huskvarna är skäligen misstänkt för medhjälp till försök för mord.

Annons

Annons

— Det är en så kallad utredningshäktning för den tredje mannen. Vi har en vecka på oss att visa att det finns sannolika skäl, för de övriga två ska åtal vara väckt senast 13 mars, säger David Larsson.

Varför häktades de tre männen?

— Tingsrätten har bedömt att det finns en risk att de ska försvåra utredningen om de släppts fria. När det gäller bevisläget vill jag inte närmare gå in på det. Förhör ska fortsätta att hållas med de misstänkta, vittnen och andra berörda.

Affärsmannen som tidningen berättade om under onsdagen har alltså släppts. Åklagaren hade redan på onsdagsmorgonen beslutat att häva anhållningsbeslutet för mannen. Ytterligare två släpptes alltså också efter förhandlingarna.

Är affärsmannen inte längre misstänkt?

— Misstankar kvarstår för alla tre som har släppts.

Det var vid halv tre på natten till söndagen som minst ett skott avlossades mot Harrys entrédörr i centrala Jönköping. Krogen hade stängt och var tom på gäster men personal jobbade fortfarande kvar.

Fyra personer greps av polisen i anslutning till händelsen. Personerna anhölls senare av åklagare ytterligare två senare Ytterligare två män är misstänkta men anhölls inte.

Samtliga misstänkta är födda på 1990-talet och är mellan 20-29 år. Polisen har hittills varit förtegen om de inblandade och händelseförloppet. De har däremot uteslutit att det finns något samband med den våldsvåg och gängkriminalitet som har briserat i Värnamo.

Under hela onsdagen pågick häktningsförhandlingar vid Jönköpings tingsrätt mot männen som är misstänkta för mordförsöket och skjutningen mot Harrys.

Annons

Annons

Till toppen av sidan