Annons

Annons

Annons

Bowling

Bowlingderby inför storpublik vanns av BK Oden

Text

Det var ett härligt tryck på Bowlingstället i Falköping på lördagskvällen.

Mycket publik såg hemmalaget BK Oden vinna det prestigaladdade division 1-derbyt mot BK Kyrk från Skövde med 14-6.

Men alltjämt är det BK Kyrk som är i serieledning.

Hemmaspelaren Göran Lyck var matchbäst i lördagskvällens prestigefyllda derby i bowlingettan mellan BK Oden Falköping och BK Kyrk. Han slog 944 poäng.

Höstens möte i Skövde mellan de båda duktiga Skaraborgslagen vanns med knapp marginal av BK Kyrk och nu var det ett revanschsuget BK Oden som tog emot i sin hemmahall.

Annons

Innan denna match hade för övrigt BK Kyrk varit på besök i Ulricehamn och förlorat med 5-15 mot Bogesund, så även Skövdekillarna var revanschsugna.

Tog kommandot

BK Oden tog kommandot från start, men trots att man vann första serien med nästan 180 käglor, så blev det "bara" 3-2 i protokollet. Nästa serie slutade 4-1 till Oden och efter den tredje, som slutade 3-2, hade Oden säkrat minst en poäng i form av 10-5.

Ett litet tag in på den fjärde serien såg det faktiskt ut att kunna bli 10-10, då BK Kyrk var på gång, men så fick hemmaspelarna Per Gilbertsson och Victor Lindberg full utdelning på sitt "bord" och detta tog lite musten ur gästerna, vilket gjorde att Oden vände på steken, vann serien med 4-1 och matchen med 14-6.

Annons

Inbäddat innehåll

Som oftast när BK Oden är i farten, så var det kollektivet som låg bakom framgången. Denna gång var det rutinerade Göran Lyck som var allra bäst med 944 poäng, men Oden hade ytterligare tre killar över 900-gränsen, medan ingen i Kyrks lag denna kväll nådde dit. Roger Westman var närmast med 889 poäng.

Mycket publik

Trots två förlusten denna lördag har BK Kyrk alltjämt ett behagligt grepp om förstaplatsen i tabellen och allt tyder på kval till allsvenskan för Skövdelaget lite längre fram under våren.

Just nu har också BK Oden, i kraft av sin andraplats, chans att få spela kval till allsvenskan nästa säsong.

Annons

Bowling är långt ifrån alltid en stor publiksport, men i Falköping har den blivit det och speciellt när det spelas heta länsderbyn som exempelvis mot BK Kyrk och BK Kåess, då dyker publiken upp i stora mängder.

Resultat

BK Oden-BK Kyrk 14-6 (6924-6537)

Oden: Göran Lyck 944 poäng, Per Gilbertsson 908, Lucas Fjällborg 907, Victor Lindberg 900, Mikael Söderström 840, Per-Erik Arnstål 826, Johan Alfsson 809, Kjell Wass 790.

Kyrk: Roger Westman 889 poäng, Kjell-Ove Larsson 843, Christian Ljus 829, Rasmus Björk 823, Mats Knutsson 809, Erik Kyrk 804, Johan Leijon 779, Viktor Svarén 761.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan