Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Butiken i Skövde - en av sju som läggs ner

Text

Sängkedjan Sova omstrukturerar och lägger ner sju butiker på mindre orter i Sverige, bland annat den i Skövde.

– Det var inte helt oväntat, men kom ändå som en chock. Vi fick reda på det i onsdags och i fredags började utförsäljningen, säger en medarbetare.

Sova i Skövde stängs. "Vi måste, precis som alla andra retailkedjor, anpassa oss och dra nytta av det allt mer digitala beteende våra kunder har, säger Magnus Lunderquist talesperson för Sova".

Sängkedjan Sova utökar digitaliseringen och omstrukturerar. Sex butiker kommer att säljas till koncernens nya retailbolag, Sova Stockholm Retail, fem butiker ska drivas som franchise och sju butiker avvecklas, däribland den i Skövde.

Annons

Annons

– Vi måste, precis som alla andra retailkedjor, anpassa oss och dra nytta av det allt mer digitala beteende våra kunder har, säger Magnus Lunderquist talesperson för Sova, i ett pressmeddelande.

Vid butiken i Skövde är stämningen dämpad när vi når en av de anställda, som vill vara anonym.

Hade ni fått någon förhandsinformation om nedläggningen?

– Det var inte helt oväntat, men kom ändå som en chock. Vi fick reda på det i onsdags och i fredags började utförsäljningen.

Skövdebutiken på Stallsiken har fem anställda.

– Ingen har blivit uppsagd ännu, utan vi kommer nog att jobba kvar tills utförsäljningen är färdig. Det är inget som är klart ännu.

Varför lägger man ner butiken i Skövde?

– Tempur, som köpt Sova, vill bara behålla butikerna i storstäderna, och stänger på de mindre orterna, enligt vad jag fått veta. Vissa butiker, som den i Jönköping kommer att vara kvar som franchise.

– Jag hyser inget som helst agg mot Sova. Jag har älskat att jobba här. Det har varit roligt och lärorikt med många trevliga kollegor. Men det är naturligtvis jättetråkigt att man nu stänger butiken i Skövde.

Enligt pressmeddelandet genomförs omstruktureringen för att genom digitalisering möta kundernas nya köpbeteende. Detta görs genom att utveckla e-handelsfunktionen och centralisera de fysiska butikerna.

Annons

De butiker som avvecklas är Borås, Gävle, Karlstad, Norrköping, Skövde, Uddevalla och Uppsala. Planen är också att fem butiker övergår till att vara franchisedrivna. Ansvaret för kunders beställningar och garantier från de butiker som avvecklas kommer att tas över av närliggande butiker.

Annons

– Det är tråkigt när butiker försvinner, men kombinationen av våra kunders online-besök och besök i butik gör att behovet av ett stort antal fysiska butiker har minskat, säger Magnus Lunderquist som är talesperson på Sova.

Efter omstruktureringen har kedjan 14 butiker i storstadsregionerna samt ett antal butiker som franchise ute i landet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan