Annons

Annons

Annons

Annons

Ingmarstorp

Per-Agnes bakgrund i idrottsrörelsen ledde till Sportringen

Per-Agne Rytter som driver Sportringen gästade torsdagsträffen på Ulvesborg.

Annons

Det var mångåriga ideella insatser som gjorde att Per-Agne Rytter att våga satsa i den lokala handeln.

Nu driver han Sportringen i Tidaholm.

Hos Gamla giffare berättade han om sin bakgrund och varför han tagit över Sportringen.

Per-Agne Rytter kommer ursprungligen från Fagersta och presenterar sig som ”norrlänning”.

Senare bodde han i Boliden och föräldrahemmet. Här fanns ett stort intresse för idrott och kyrklig verksamhet.

Per-Agne var bra i bordtennis. Trots detta var fadern emot att idrott utövades på söndagar varför intresset svalnade. Föreningslivet kretsade kring kyrkan och gav Per-Agne, som även spelade gitarr, bevis på vad en god lagkänsla och ett gott kamratskap betydde.

Annons

Annons

Familjen bosatte sig senare i Hjärtum där man också ingick i scoutverksamheten.

Efter ett tag tog även intresset för innebandyn fart. Efter mycket arbete inom föreningen kom laget in i seriesystemet. Vid starten kom lyckan till föreningen då man vann en ny Volvo som stärkte ekonomin i den nya klubben.

Genom dottern kom ett erbjudande att bli fotbollstränare för tjejerna, vilket Per-Agne accepterade. Samarbetet fortsatte i samverkan med Hjärtums IS där man också fick träningstider. Hjärtums IS blev till sist den förening som tog över verksamheten, Per-Agne ingick härefter också i styrelsen.

Per-Agnes motto är att det skall vara roligt tillsammans, det är viktigt att föräldrarna visar sin delaktighet med barnen.

Varför blev det Sportringen?

Med ett arbete i ”Projektet blå eld fas 3” i Skövde, Falköping och Tidaholm skulle långtidsarbetslösa senare kunna erbjudas anställning ute i samhället. Fas 3 avvecklades successivt och projektet lades ned och avvecklades.

Efteråt i samband med detta skapades ett intresse för att ta över Sportringen i Tidaholm. Det var en stor kostnad att ta över och stora uppoffringar krävdes. Men genom hustrun som sköter ekonomin fanns bra förutsättningar.

Inom Sportringens verksamhet finns mängder av olika produkter vilket gör att det är svårt att anpassa rätt mängd varor som kan motsvara verksamheten. Per-Agne tycker att det är mycket roligt att jobba i affären och ser med stor tillförsikt framåt i tiden för verksamheten i Tidaholm.

Ove L Skatt

Annons

Annons

Till toppen av sidan