Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Swedish Match abonnerar på förstaplatsen

Swedish Match fortsätter att abonnera på förstaplatsen i HIT-veckorna.

Personalen tycks vara bra på vardagsmotion.

– Syftet har varit att få folk att röra på sig åtminstone en halvtimme varje dag, säger Sofia Petersson, personaladministratör på Tidaholms kommun.

Några av administratörerna för HIT-veckorna, Therese Eneland, Nobia, Sofia Petersson, Tidaholms kommun, och Annelie Andersson och Carina Nilsson Swedish Match, samlades när årets upplaga avslutades. Swedish Match tog hem diplomet återigen.

HIT, Hälsa i Tidaholm, har blivit ett väletablerat och återkommande arrangemang under några vinterveckor. Arrangemanget startade för fyra-fem år sedan och har blivit en tradition.

Annons

Stora arbetsgivare som Tidaholms kommun, Swedish Match och Nobia har gett anställda möjligheten att deltaga utan kostnad i diverse träningspass och aktiviteter. Många har tagit tillfället i akt att känna på ett aktivare och hälsosammare leverne.

Annons

Dessutom har det varit ett tävlingsmoment mellan de stora arbetsgivarna. Den arbetsplats som lyckats utföra flest aktiviteter vinner. Swedish Match brukar dra det längsta strået och så blev det även efter HIT-veckorna 2019.

Carina Nilsson och Annelie Andersson, som representerade Swedish Match fick ta emot diplomet i slutet av februari. Therese Eneland, Nobia och Sofia Petersson, Tidaholms kommun, medverkade då också.

HIT-veckorna startades upp med en föreläsning av förre enduro-världsmästaren Anders Eriksson. Därefter har det varit fullt med aktiviteter under några veckor. Man har kunnat testa på ridning, åka längd, träna på gym etcetera.

– Det har också räckt med vanlig vardagsmotion för att delta i tävlingen som att skotta snö, gå ut med hunden eller cykla en runda. Kravet för att få ett kryss för dagen är att man gjort en fysisk aktivitet under minst 30 minuter, redogör Sofia Petersson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan