Annons

Annons

Annons

Annons

Stenstorp

Dalénium är bäst i Sverige – igen

Dalénium Science Center i Stenstorp är populärt, nu har det blivit framröstat till årets bästa science center igen. Bilder kommer från när Dalénium firade 10-årsjubileum.

Annons

Dalénium — Science Center i Stenstorp har återigen blivit framröstat som bästa science center i Sverige av besökarna. Senaste vinsten kom 2018 och har alltså även i år blivit framröstad som bäst i Sverige.

Dalénium vänder sig till barn i förskola samt elever i grundskola och gymnasium med teman kopplade till läroplanen inom matematik, naturvetenskap och teknik. För allmänheten finns utställningen med experiment och interaktiva stationer samt vetenskapliga shower och olika aktiviteter under helger och skollov.

Upptäckarglädje, kreativitet och lärande står hela tiden i centrum på Dalénium. Under 2018 hade verksamheten 25 000 besökare varav strax över 10 000 var skolelever i olika teman. På sajten barnsemester.se sker en omröstning varje år om besökarnas favoritaktiviteter och resmål. I kategorin bästa Science Center fanns 14 nominerade bidrag.

Annons

Annons

Dalénium har tidigare vunnit kategorin fyra år: 2014, 2015, 2016 och 2018.

– Detta är ett kvitto på att vi gör rätt satsningar på aktiviteter och experiment som uppskattas av besökarna. Vi är både stolta och glada över att vårt arbete med den ständiga utvecklingen av verksamheten ger oss nöjda och glada besökare. Utmärkelser av detta slag ger oss extra stimulans att fortsätta med de satsningar vi gör, säger Annica Hansson Walldén i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Till toppen av sidan