Annons

Annons

Annons

Annons

Väster

Krogattacken: Skövdebon har omhäktats

Skottet på Harrys gick in genom entrédörrens fönster och var enligt krogägaren nära att träffa två medarbetare. En av de misstänkta är Skövdebo.

Annons

Två av de misstänkta männen för skjutningen mot restaurang Harrys i Jönköping för snart tre veckor sedan har omhäktats. En tredje misstänkt omhäktades tidigare på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

En av de misstänkta är hemmahörande i Skövde.

Det var vid halv tre på natten till söndagen den 24 februari som minst ett skott avlossades mot Harrys entrédörr i centrala Jönköping. Krogen hade stängt och var tom på gäster men personal jobbade fortfarande kvar.

Fyra personer greps av polisen i anslutning till händelsen. Personerna anhölls senare av åklagare ytterligare två senare. Ytterligare två män är misstänkta men anhölls inte.

Annons

Annons

Samtliga misstänkta är födda på 1990-talet och är mellan 20-29 år. Polisen har hittills varit förtegen om de inblandade och händelseförloppet.

Minst två näringsidkare

Affärsmannen som satt anhållen för mordförsöket och skjutningen mot restaurang Harrys häktades. Tre personer försattes på fri fot efter förhandlingar i tingsrätten för två veckor sedan.

— Det finns misstankar mot alla sex fortfarande. Alla har förnekat brott, sade åklagare David Larsson för två veckor sedan.

Krögare Jon Espeset har berättat hur skottet var nära att träffa två av hans medarbetare.

Två av de som häktades är från Huskvarna och Skövde, är på sannolika skäl misstänkta för försök till mord. Den tredje som också har bostadsadress i Huskvarna var först skäligen misstänkt för medhjälp till försök för mord men är nu på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Åtal ska vara väckt i hans fall senast 20 mars.

Åtal ska för de två männen senast vara väckt den 27 mars om inte häktningstiden förlängs ytterligare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan