Annons

Annons

Annons

"Straffet borde blivit lägre"

Nu överklagar även 46-åringen domen i det uppmärksammade fallet med mordet i Moholm.

Han menar att han aldrig misshandlat mordoffret, utan vid tillfället endast funnits med som "backup".

Han anser också att straffet på 6,6 års fängelse ska sänkas.

I överklagan menar 46-åringen och hans advokat att inget vapen har kunnat knytas till den misshandel som föregick mordet i Moholm.

Mannen menar att han endast lett den misshandlade till en bil och då ska plötsligt 49-åringen dykt upp och skjutit offret. Han menar också att den telefonanalys som gjorts talar emot att han skulle ha någon anledning att angripa den man som senare mördades.

Annons

Annons

Oklart om vapen

Vid obduktionen av offret fanns det ett antal skador utöver skotten. Förutom en avvärjningsskada fanns det fem skador med ungefär samma mått, men advokaten anser inte att något konkret vapen kunnat knytas till misshandeln.

Detta även med tanke på att det återfunnits ett svärd i en eldningstunna.

Man konstaterar också att en anhörig till den dömde mördaren lämnat uppgifterna 2,5 månader efter händelsen. De menar att värdet av uppgifterna starkt kan ifrågasättas eftersom vittnet stått nära 49-åringen. Man åberopar också ett vittnesmål som skiljer sig från den anhöriges.

Mindre allvarligt

I överklagandet menar man också att mordbranden borde bedömas som mindre allvarlig eftersom spridningsrisken var relativt liten.

Vad gäller den misshandel som skedde mot ytterligare en person innehöll den inslag av förnedring, men misshandeln har inte gett några livshotande skador, utan de läker utan framtida men.

Därför har straffvärdet enligt advokaten satts för högt.

Nu blir det alltså hovrättens sak att pröva delar av fallet.

Läs åklagaren vill ha livstid

Läs 49-åringen överklagar

Annons

Läs döms till 18 års fängelse

Läs han uppsåt var att döda

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan