Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Roland blir den sjunde att greppa klubban

Innevarande år firar Tidaholms Idrottshistoriska Förening sin 30-åriga tillvaro. När föreningen går in på sitt jubileumsår valdes en ny ordförande i Roland Samuelsson då Lennart Lundell avböjt omval.

Roland Samuelsson valdes till ny ordf i Tidaholms IHF.

Inom föreningen är förhoppningarna stora på Roland och att han kommer att föra med sig nya idéer och fortsätta att utveckla föreningen i rätt riktning.

Idrottshistoriska Föreningen kan som vanligt se tillbaka på ett aktivt år och där man oförtrutet arbetar vidare för att utveckla föreningens pärla, Idrottsmuseet. Det rör på sig hela tiden i museets lokaler och under åretsom gick gjordes bland annat en upprustning genom att nya mattor lagts in, något som Tidaholms Sparbank välvilligt sponsrat.

En del omflyttningar har gjorts och pågår fortfande. Ett nytt tillskott är montern med Vasaloppsveteranen Bengt Andersson som avverkat inte mindre än 50 lopp och tillhör därmed den skara på drygt 20 åkare som klarat bedriften. Bengt har välvilligt ställt medaljer och annat smått och gott till museets förfogande.

Annons

Annons

Digitaliseringen fortsätter, men det är frågan om ett mastodontjobb och även en kostnadsfråga hela tiden.

Föreningen har också varit ute på en sedvanlig resa som anordnas för medlemmarna.

Ett nytt tillskott till föreningen är ett standar från 1903 och som togs fram av dåvarande Tidaholms Skytteförening. Under jubileumsåret har föreningen fått låna standaret från föreningsarkivet i Lidköping och förhoppningen är att det ska få finnas kvar på Idrottmuseet.

Sjunde i raden

Roland Samuelsson tackade naturligtvis för förtroendet. Han gav en kort presentation om sig själv, sin uppväxt och vad han sysslat med inom idrottsvärden genom åren. Han är nu föreningens sjunde ordförande genom tiderna och nu får han ligga i om han ska uppnå Brynolf Antonssons ordförandesvit som uppgick till fantastiska 19 år.

Under innevarande år kommer stort fokus att ligga på jubileumsåret som har stor final den 11 oktober då man gästas av inte mindre än Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson. I samband med detta kommer Idrottshistoriska att bjuda in representanter från alla idrottsföreningar i Tidaholm.

För andra året i rad visade Eje Hom delar ur den stora samlingen Tidaholmsfilmer, ett mycket populärt inslag som roade de dryga 30-talet som övervarade årsmötet.

Val: Roland Samuelsson ordförande (nyval). Styrelsen: Ove Skatt, Eje Holm, Johnny Gustavsson (alla omval), Lennart Lundell (fyllnadsval ett år), Carsten Ertsaas och Kjell Andersson (kvarstående). Suppleanter: Dick Ljungberg (omval) och Jonny Nilsson (nyval) samt en vakant plats.

Revisorer: Carl-Johan Persson och Peter Lidén (omval). Suppleant: Bertil Lundström (omval). Valberedning: Ove Skatt och Johnny Gustavsson.

Föreningen har tidigare inte haft någon adjungerad till styrelsen, men nu föreslår valberedningen att styrelsen skall välja in Janne Kindmalm vid styrelsens konstituering.

Janne Kindmalm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan