Annons

Annons

Annons

Annons

Gick ut i köket efter ”På Spåret” – då höggs han med kniv

Här på magnetlisten satt fruktkniven som mannen menar har använts vid attacken.

Annons

När ambulanspersonalen kom till adressen i Moholm låg mannen blödande på golvet.

Han hade fått två knivhugg i bröstet, ena lungan hade blivit punkterad och skadorna var allvarliga. Även hjärtsäcken påverkades och pumpfunktionen försämrades.

Nu åtalas hans 77-åriga sambo för mordförsök.

Kvinnan själv nekar till brott, men när räddningstjänsten anlände till platsen fanns bara de två personerna i huset. I förhöret har mannen berättat att de hade druckit vin och tittat på "På spåret" och därefter gick de båda ut i köket.

Plötsligt kände han två stick i bröstet och de kom enligt honom helt utan förvarning. Vid tillfället sa hon ingenting, men mannen såg att hon hade en kniv i handen. Ambulanspersonalen fattade snabbt misstankar när de såg mannens skador och kallade polis till platsen.

Annons

Annons

Mannen menar att den fruktkniv hon använde satt på ett magnetställ ovanför diskbänken. Var kniven hamnat är i dag okänt.

Hittade blodfläckar

Patrullen såg blodspåren och hittade bland annat blodfläckar på en trasmatta som lagts i tvättmaskinen, men den hade ännu inte startats. Poliserna konstaterar att kvinnan påbörjat en städning av bostaden och efter en diskussion sätter de handbojor på henne tar med henne till stationen – misstänkt för mordförsök.

Kvinnan verkar dock inte först förstå att hon är misstänkt för ett allvarligt brott och diskuterar istället alla saker hon tycker behöver hämtas från hemmet.

Men redan den 30 januari 2018 hade hon slagit en vinflaska i mannens huvud, så att han föll till golvet. Smällen orsakades smärta, sårskada i huvudet, som fick sys med fem stygn och en kraftig blödning. Därmed åtalas hon också för grov misshandel.

Även här förnekar kvinnan brott.

Annons

Annons

Till toppen av sidan