Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
M besökte Rosenberg: "Bra med kostnadseffektiv skola"

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Som första parti att göra ett studiebesök på Rosenbergsskolan var Tidaholmsmoderaterna.

Debatt

Moderaterna gjorde ett studiebesök på skolbygget på Rosenberg härom veckan.

Under tisdagskvällen gjorde Moderaterna i Tidaholm ett studiebesök på bygget av Rosenbergsskolan för att se det i verkligheten och det visade sig att M var det första partiet som har detta intresse.

Annons

Annons

Gruppen guidades runt av kommunens projektledare Peter Eriksson och generalentreprenören Kennet Bergman från Allt i Bygge och de gärna svarade på frågor utav diverse slag som besökarna ställde om både byggnation av skolan och infrastrukturen av hela området Rosenberg.

Bland annat så byggs skolan med solceller på taket, något som Moderaterna motionerade om redan 2012, och att den nya skolan kommer att vara mycket kostnadseffektiv.

Visserligen hade moderaterna gärna sett en ny högstadieskola på annan plats istället och att de två övriga i “centrum” hade varit “F-6” istället, men det vann inte gehör hos den styrande majoriteten förra mandatet (S och V). Samtidigt så ser Moderaterna hur denna nya skolan kommer att tränga ut Linblomman i Madängsholm enligt skolutredningen även om den som byggnation blir en bra skola för lärare och elever.

En fråga där svaret “svävade i luften” var hur mycket som den tänkta utomhusbassängen och idrottshallen kommer att fördyra hela projektet då det inte finns några klara besked om bassängen skall byggas, samt hur idrottshallen skall se ut, så lär bygget försenas…

Det enda man vet att det har gjorts dyra ritningsändringar för att anpassa byggnaderna ifall det blir en utomhusbassäng, samt att hela byggnationen av infrastukturen för de kommande bostäderna blir försenad i väntan på beslut.

Efter studiebesöket så höll fullmäktigegruppen en möte i en av byggpaviljongerna.

Peter Friberg, Moderaterna

Annons

Annons

Till toppen av sidan