Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Vårkonsert lockade fram barnet hos lyssnaren

Kom an katten, det svänger ju!

Och det svängde gjorde rejält när Vulcans Musikkår framförde vårkonserten ”I sagornas värld” tillsammans med lokala barn- och ungdomskörer.

Vulcans Musikkår framförde tillsammans med lokala barn- och ungdomskörer vårkonserten ”I sagornas värld”.

Aprilsolens strålar lyste genom bibliotekets fönster när Vulcans Musikkår framförde sin årliga vårkonsert och fyllde stadsbiblioteket med dansande, glada och lekfulla toner som lockade fram barnet hos lyssnaren. På denna konsert var inte den 30 personer starka musikkåren själva på scen utan blev ackompanjerade av de lokala körerna Änglabus, Himlakul och Tidaholms ungdomskör med Assia Miteva som ledare.

Annons

Annons

Rik sagoskatt

Som vanligt ledde dirigenten Peter Svensson musikkåren, körerna, ackompanjemanget och publiken genom kvällen och programmet var fullspäckat med låtar som levde upp till konsertens titel ”I Sagornas värld”. Kvällen bjöd på låtar från Astrid Lindgrens rika sagoskatt blandat med låtar från kända Disneyfilmer och även flera marscher.

Dagen till ära var flera av barnen klädda i typiska kläder från Astrid Lindgrens sagor. Programmet varierade mellan äldre låtar som ”Sjörövar-Fabbe” från 1970 och ”Let it go” från 2013 för att passa publikens breda åldersspann. Den sistnämnda låten framfördes med ett solo på altsaxofon av musikkårens äldsta medlem Ingemar Bäck med den imponerande åldern på 82 år. Medan han gjorde sig i ordning för numret log han mot publiken och sa

– Den som väntar på något gott…

– Jag är riktigt nöjd med kvällen, sa Peter Svensson. Den första repetitionen här på plats var först idag vid 15 men trots den korta tiden att få allt att stämma logistiskt så löste sig allt jättebra. Vi har helt fantastiska människor som hjälper till med allt.

Mellan numren höll Svensson låda. Han uppmärksammade bland annat att detta var musikkårens 125 år, han hyllade även körernas solister vars åldrar varierade mellan fem och 15 års ålder och han introducerade de kommande låtarna. Låtarna var omväxlande i stil och typ som exempelvis instrumental, sång och marsch. Lugna låtar som hyllningslåten ”Visa vid vindens ängar” varvades med fartfyllda låtar som ”Världens bästa Karlsson.

Annons

Annons

Det fanns något som passade alla.

Rycktes med

Svensson interagerade även med publiken under och mellan numren. När låten ”Mio min Mio” från Astrid Lindgrens film med samma namn skulle spelas uppmanades publiken att sjunga och nynna med, något som efterföljdes av flera. Och under det rafflande medleyn ”Djungel time” med låtar från Djungelboken var det nog ytterst få som lyckades sitta helt still. Några av de allra yngsta rycktes med av musiken och visade med dans, hopp och snurrar hur musiken spratt i kroppen.

Innan den sista låten framfördes riktades ett stort tack till sponsorerna och alla övriga som varit delaktiga i konserten. Efter konsertens slut avtackades Ingemar Bäck efter 55 år inom Vulcans musikkår.

– Detta var en av de mäktigaste vårkonserterna hittills, sammanfattar Peter Svensson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan