Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Fler nationella prov stressar elever

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

På Forsenskolan har vår rektor valt att införa nationella prov i moderna språk. För den som inte vet vad ett nationellt prov så är detta det viktigaste provet som vi niondeklassare genomgår. Varje år gör Sveriges alla niondeklassare nationella prov i fem olika ämnen. Nu vill vår rektor att vi niondeklassare ska behöva genomgå ännu ett av dessa nationella prov, i moderna språk (franska, tyska och spanska).

Vi elever anser inte att ett nationellt prov i de moderna språken är en god idé. Vi anser raka motsatsen. Vi ser inte en enda fördel med att införa nationella prov i dessa ämnen, vi ser endast nackdelar. Detta eftersom många elever redan upplever en extrem stress på grund utav de nationella proven. Eleverna anser även att dessa prov är en dålig idé eftersom skolverket ej satt tvång på Sveriges skolor att hålla dessa prov.

Skolans elevrådsstyrelse arbetar just nu med en skrivelse till skolans rektor, i hopp om att få rektorn att ändra sitt beslut.

Forsenskolans elevrådsstyrelse

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy