Annons

Annons

Annons

Tegelladan/Helliden

Inget bål på Valborg – men i övrigt traditionellt vårfirande

På tisdag är det dags för Valborgsmässofirande på Hellidens folkhögskola i Tidaholm. Årets vårtalare är Eva Eriksson, som bland många andra uppdrag är ordförande i Litografiska Akademin.

I år blir det ingen brinnande brasa när våren firas in i Tidaholm. Men mycket annat smått och gott.

– Årets firande får ske utan valborgsmässobål, säger Hellidens folkhögskolas rektor Lena Elmquist. Med tanke på rådande eldningsförbud så är det en självklarhet. Men det kommer att bli ett festligt firande ändå.

Annons

Annons

Våren hälsas i slottsparken med sång och musik. Vulcans Musikkår och körsångare medverkar. Det blir också vernissage på Litografiska muséet, som visar konst av Astrid Sylwan.

Dessutom är det kaffeservering i slottet och våfflor och chokladhjul i parken.

Valborgsmässofirandet kan samla runt tusen personer. Parkering är alltid ett problem och det bästa är att parkera nere vid Hökensåsskolan eller vid SISU-stugan.

Firandet kan genomföras eftersom många frivilliga krafter deltar. Arrangemanget sker i samverkan mellan Hellidens folkhögskola, Blåbandsrörelsen, Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet, SMU-scouterna och Litografiska museet. Caféserveringen sker med hjälp av ett helt gäng entusiaster, bland andra Cafétanterna från Kyrkans hus.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan