Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Henning är Miljöpartiets nya ordförande

Lagom till EU-valet går nyinflyttade Tobias Henning in som ordförande för Miljöpartiet. Det beslutades vid lokalföreningens årsmöte.

Tobias Henning - Hoppfull ny ordförande för Miljöpartiet i Tidaholm.

Annons

Annons

– Det är hedrande och roligt att få detta viktiga uppdrag, säger Tobias Henning som också är ledamot i samhällsbyggnadsnämnden. Det är bråttom om vi ska lyckas med klimatomställningen. Samtidigt ser jag inte hållbarhetsfrågorna som ett ok att bära. Tvärtom är det väldigt kreativt och inspirerande. Ofta går miljö, ekonomi och hälsa hand i hand, det gäller bara att hitta de rätta formerna. Som nyinflyttad kanske jag kan bidra med ett utifrån-perspektiv och nya tankebanor.

Tobias Henning har varit med i Miljöpartiet sedan tidigare då han bodde Ulricehamn. Nu bor han i Klämmesbo tillsammans med sin familj.

– Personligen ser jag en levande landsbygd som en nyckelfaktor för att kunna skapa ett hållbart samhälle, särskilt när det gäller produktionen av mat och förnybar energi. Ska vi klara klimatomställningen måste fler unga vilja satsa på en karriär inom lantbruk och skogsbruk. Men vem kommer vilja bo och verka på landet i framtiden om all samhällsservice läggs ner? Det måste vara attraktivt för unga familjer att bo på landet, säger Tobias Henning.

Historiskt

Miljöpartiet har ett innehållsrikt år bakom sig, som avgående ordförande Göran Olofsson berättade om vid årsmötet. Valet till kommunen följdes av en teknisk samverkan med Vänsterpartiet och Socialdemokraterna, som gör att Miljöpartiet är med och leder Tidaholm genom en majoritetssamverkan för första gången i historien.

Annons

– Det viktigaste för Miljöpartiet här i Tidaholm nu är att arbeta med vår politik i nämnder och bolag i kommunen, och närmast att genomföra en valrörelse för Europaparlamentet, säger Tobias Henning.

Miljöpartiet i Tidaholm höll sitt årsmöte på Kulturskolan Smedjan. Till den nya styrelsen valdes f v Annica Snäll, Mikael Snäll, Göran Olofsson, Maj-lis Emanuelsson, Stig Emanuelsson, nye ordförande Tobias Henning, Karin Olofsson, Chris Vipond och Anna Wik.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan