Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Succé för TGS – Sofia och Maya slog rekord

All Star Trophy i artistisk gymnastik har avgjorts i Åkeshovshallen i Stockholm. Tidaholmsgymnasten Maya Ståhl tog hem segern.

Maya Ståhl, Sofia Johansson och Tova Jönsson, Tidaholms Gymnastiksällskap, har tävlat i Stockholm med framgång.

I ett ganska litet startfält segrade Maya Ståhl före klubbkompisen Sofia Johansson. Tova Jönsson körde två redskap - bom och barr - och kom på en fjärde plats.

Annons

Mayas resultat var hennes bästa så här långt i karriären med 45,10 poäng i mångkampen trots att hon hade en grov miss i barr, när hon för första gången i tävlingssammanhang provade att utföra en så kallad Jäger. Hon hade även miss en i bom.

Annons

– Med den poängen börjar hon närma sig den allra översta eliten i Sverige och med landslaget inom räckhåll. Hon tog även tre grensegrar i barr, bom och fristående, rapporterar tränaren Kent Ödvall.

Klubbkompisen Sofia Johansson slutade på poängen 41,9 vilket också är personbästa för henne. Sofia hade en miss i hopp annars körde hon igenom sina serier bra. Tova Jönsson tävlade igen efter ett längre tävlingsuppehåll. Hon hade miss i både barr och bom vilket drog ner hennes poäng.

Detta var en förberedande tävling inför SM som kommer fram i sommar.

– Tävlingen visade att vi ligger väl med i planeringen.

Helgen den 18-19 maj arrangerar TGS sin egen tävling TGS-cupen i Forshallen och då kommer de flesta hemmagymnasterna att delta.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan