Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
"Vi har blivit kastade under bussen – igen"

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ett USM-lagbrons, ett JSM-guld och lagbrons. Ett SM-silver och lagsilver. TGS har några av Sveriges bästa gymnaster. Sedan 2013 har TGS haft deltagande med på SM och även större internationella tävlingar både i Sverige och utomlands som i Norge, Danmark, Island och Tyskland. Men ändå har vi inte fått en egen träningshall.

Snart måste det vara TGS-gymnasternas tur att få vettiga förutsättningar att bedriva träning och tävling. Det skriver Tova och Lisa Jönsson.

15 år senare och fortfarande ingen hall. När ska lögnerna och löftena ta slut? Ännu en gång säger politikerna nej till en gymnastikhall nu när behovet är större än någonsin. Vi blir lika besvikna varje gång, men denna gång blev vi som mest besvikna. Mycket för att personer i TGS har lagt mycket ideell tid på att driva hallfrågan framåt och nu när vi nästan kunde se målet, så blir vi kastade under bussen igen.

Annons

Annons

Att vi får en hall är väldigt viktigt, främst för vår utveckling som gymnaster. Gymnastik är en träningsform där säkra redskap och träningstid är något som är väldigt viktigt. Att lära sig en dubbelvolt eller att volta på en 10 cm bred planka kräver inte bara mod utan det viktigaste är att förutsättningarna är bra.

Utveckling kräver tid och den tid som vi har nu är mycket begränsad. En elitgymnast tränar 28+ timmar i veckan och vi i TGS som tränar mest, tränar 18 timmar. Dock så måste vi räkna bort cirka 3 timmar/vecka på grund av in- och utplockning av redskap, det stör träningar och förberedelser inför tävlingar. Att vi har kommit så långt utan rätt förutsättningar är tack vare våra tränare.

Visst det kostar pengar, men vad kostar inte pengar? Att ni nu kommer bygga en hall som är anpassad till bollsporter när det redan finns tre hallar som är godtyckliga för dessa sporter, visar ju bara att ni inte prioriterar alla. Detta måste få ett stopp. Skulle inte Tidaholm känna sig stolta om en gymnast från Tidaholm visade sig på EM?

Tova Jönsson och Lisa Jönsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan