Annons

Annons

Annons

Bilsport

Lundberg tog poäng i säsongspremiären

Text: 

Förra säsongen dröjde det till den näst sista tävlingshelgen innan Robert Lundberg tog poäng i Rookie 600.

Trots en hel del strul under premiärhelgen i Anderstorp tog Lundberg från Ekedalen poäng direkt.

Robert Lundberg från Ekedalen tog tre poäng under premiärhelgen av Rookie 600 i Anderstorp.

I fredags var det premiär för den första tävlingssäsong roadracingens Rookie 600 där Robert Lundberg från Ekedalen tävlar. Helgen inleddes med träning och tre pass klarades av under dagen, innan regnet kom...

– Och formligen dränkte oss, jag valde att göra klart hojen för besiktning och stod därför över det sista passet, berättar Lundberg, som gjorde sin första tävlingssäsong förra året.

Under lördagsförmiddagen kvalades på en bana som höll torkande på att torka upp. Lundberg valde att köra på slicks.

Annons

–Det blev tre eller fyra varv i väldigt lugnt tempo innan jag vågade lita på greppet fullt ut och laddade på ordentligt de sista varven av kvalet. Med en varvtid på 1:50 fick jag startruta 13 i fjärde startled. Det var en hyfsad möjlighet till att avancera vid en bra start.

Annons

Det första racet blev en besvikelse för Lundberg, som fick tekniska problem.

– När jag vred på fullt ut på flygrakan, drog varvräknaren som en avlöning medan accelerationen uteblev. Kopplingen hade packat ihop och gett upp. Jag fick gå i depå och det första racet blev en besvikelse. Nu började istället en jakt på ny koppling och lyckades hitta en hos en förarkollega, nu blev det till att skruva och efter ett par timmar stod hojen körklar igen.

"Då öppnade himlen sig"

Under söndagsförmiddagens kval hängde regnet i luften igen. Men, den här gången föll inga droppar över banan. I alla fall inte inledningsvis...

– Jag gick ut på nya slicks vilket gav en bra känsla både mentalt och i realitet. Fyra varv in på racet ökande jag tempot och hade en bra känsla. Jag laddade på fullt ut på flygrakan för ett nytt varv med siktet inställt på en riktigt bra varvtid. Jag gjorde en bra inbromsning inför norra kurvan och" halkhögern" gick som en dröm. Jag kom in i continentalkurvan… och då öppnade himlen sig, säger Lundberg och fortsätter:

– Det var bara att slå av på tempot och taxa in i depån, ingen tid till att byta däck, kvalet hade passerat halvtid och någon bättre varvtid i regn än de jag hade, gick inte att uppnå. Jag noterades för 1:55, vilket räckte till startruta 15, även det i startled fyra.

Annons

"Fegade ur"

När racet väl gick igång sken återigen solen och banan var torr.

Annons

– Himlen såg lovande ut, det borde inte bli regn i alla fall. Men jag fegade ut jag i starten, rädd att kopplingen inte ska fungera fullt ut och tappade ett gäng placeringar. Efter sex varv har jag tagit mig upp till en 13:e placering, som jag också lyckas hålla ända in i mål. Jag håller mig på varvtider runt 1:50. Tiden får ses som helt okej eftersom det är årets första tävling, även om det är två sekunder långsammare än mitt personbästa på Anderstorp, sa Lundberg som tog tre poäng i mästerskapet inför den andra deltävlingen som körs på Linköpings motorbana i Svisestad den 1-2 juni.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan