Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Nytt grepp på dansavslutning

På onsdag och torsdag kväll ges dansföreställningar på Saga med ett genomgående tema. Bilden är från en tidigare föreställning.

Annons

På onsdag och torsdag kväll har Kulturskolan Smedjan sina avslutande dansföreställningar för läsåret på Sagateatern.

Den här gången tar de lite nya grepp och gör en föreställning uppbyggd på lite annat sätt än tidigare. Något som de velat göra länge men inte riktigt kommit till skott.

De har i många år haft ett tema på dansföreställningen men i år tar de ett steg till i detta och gör en föreställning med en handling där danserna blir den del av storyn.

Vi kommer göra en dansversion av kultfilmen The never ending story som kom på 80-talet.

Annons

Annons

– Det var min idé, säger Judit Martinez Åkesson till tidningen, förra året var jag i Spanien och där fanns det en avslutning som hade den filmen som tema och då grodde ett litet frö att vi kunde ha det här i Tidaholm också.

I föreställningen har de en teaterkille, Oliver Ahlin från Stenstorp, som spelar huvudpersonen Bastian. Han blir den röda tråden som för handlingen framåt genom att han läser boken.

–Oliver nappade på att ha den rollen, han har erfarenhet från Skövde när det gäller teater och eftersom våra egna elever inte var så väldigt intresserade så fick det bli så.

Dansarna och dansgrupperna symboliserar olika scener och karaktärer i filmen. Så man kommer få se Bastian, Atreju och hans häst, trollen, stenätaren, Teeny Weeny och racingsnigeln, Elfenbenstornet, monstret Gmork, Kejsarinnan och många fler.

–Det ska bli roligt att göra på ett nytt sätt, avslutar Judit vårt samtal.

I tisdags kväll repeterades föreställningen och föreställningar kommer att vara på onsdag och torsdags kväll.

Till toppen av sidan