Annons

Annons

Annons

Bilsport

Trots feber och tjuvstart – Lundberg plockade nya poäng

Text

Personbästa, tekniska problem, förkylning och en tjuvstart.

Robert Lundberg hade en tävlingshelg i Sivestad där det hände en hel del.

Och ekedalaren tog nya poäng i Rookie 600.

Robert Lundberg tog nya poäng i road racing-serien Rookie 600 när årets andra tävlingshelg avgjordes i Sivestad.

Robert Lundberg inledde tävlingshelgen i i Sivestad med att slå personbästa under fredagsträningen. Under lördagens kval körde han till sig en 15:e plats trots feber och förkylning. Och kanske märktes det när racet började.

Annons

Annons

– Jag hade fullt upp med att behålla min placering när orken tröt. Men efter elva varv blev det rödflagg på grund av en avåkning, berättar Lundberg.

"Gratisvila"

Förarna fick gå in i depå och fick 15 minuters ”gratisvila”.

– Dessutom kortades racet ner till fem varv efter omstarten. Eftersom jag hade fått lite vila och det bara var fem varv kvar satsade jag rejält i starten och höll i under de resterande varven. Jag lyckades ta mig ta mig upp till en elfteplats när målflaggan föll och tog poäng igen.

Under söndagsförmiddagen var det nytt kval. Det kvalet kunde Lundberg aldrig genomföra. Ekedalaren drabbades av tekniska problem och när motorcykeln inte startade fick Lundberg hoppa över kvalet. Istället fick han fokusera på att hitta felet.

– Och efter ett par timmars skruvande och letande hittade vi vad som var fel. En vevaxelgivare hade gått sönder. Som tur var hade jag med en i reserv och när allt var ihopskruvat, då startade cykeln.

Övertaggad

Lundberg fick ta sig ner till sekretariatet för att leta rätt på tävlingsledaren och be om att få starta i det andra racet utan kvaltid. När det beviljades fick han starta från sista startruta.

– Något övertaggad lyckades jag tjuvstarta och drog på mig en 20-sekundersbestraffning. Det blev en ganska mustig harang där… Som tur hade man motorer runt om som dränkte vissa mindre väl valda uttryck, säger Lundberg och fortsätter:

Annons

– Hornen växte och jag tog i så hårt jag vågade. Det gällde att skapa avstånd till bakomvarande för att inte tappa placeringar på grund av tidstillägget. Detta resulterade i tangering av mitt personbästa och att jag tog en 13:e plats efter fullt race på 18 varv.

Totalt har Lundberg samlat ihop elva poäng efter två tävlingshelger och är på en 14:e plats i sammandraget.

– Nu väntar en veckas träning på Gotland under vecka 26 och därefter samlas vi på Gelleråsen för deltävling, avslutar han.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan