Annons

Annons

Annons

Skara

Rättegång mot äldrebedragare måste tas om – domaren var berusad

Text

En tingsrätt i Västsverige har beslutat att en rättegång för ett flertal grova stölder och grova bedrägerier mot pensionärer på flera platser i Sverige ska göras om.

Skälet är att det finns misstankar om att en av domarna varit påverkad av alkohol under förhandlingen, skriver P4 Väst.

Uddevalla tingsrätt har beslutat att en rättegång i ett stort brottmål ska göras om. Skälet är att det finns misstankar om att en av domarna varit påverkad av alkohol under förhandlingen, skriver P4 Väst.

Uddevalla tingsrätt har beslutat att en rättegång i ett stort brottmål ska göras om. Skälet är att det finns misstankar om att en av domarna varit påverkad av alkohol under förhandlingen, skriver P4 Väst. Rättegången var mot tre personer för ett flertal grova stölder och grova bedrägerier mot pensionärer på flera platser i Sverige.

Annons

Annons

Under förhandlingens gång reagerade flera mot domarens uppträdande. Domaren anmäldes och tre advokater krävde i en inlaga att det skulle prövas om rättegången skulle tas om från början med nya domare. På tisdagen kom beslutet.

– Att rätten genom dagens beslut kommit fram till att huvudförhandlingen måste tas om är olyckligt särskilt för alla de målsägande och vittnen som redan lagt både tid och kraft på att medverka under flertalet genomförda förhandlingsdagar i ärendet, säger Daniel Edsbagge, chefsåklagare på Åklagarkammaren i Uddevalla.

Tingsrätten skriver i ett pressmeddelande att "intresset av förtroendet för den rättsskipande verksamhetens förmåga att tillhandahålla en rättvis rättegång i sammanhanget väger tyngst" och att huvudförhandlingen ställs in och tas om.

Tingsrättens beslut går inte att överklaga. Besked om när ny huvudförhandling inleds ges så snart det är möjligt. Den aktuella domaren kommer inte att döma i några mål tills vidare och Domstolsverket kan nu komma att anmäla händelsen till Justitiekanslern, skriver P4 Väst.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan