Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Innan man sätter spaden i jorden

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Collegium Park är en perfekt plats för en skola, anser insändarskribenten.

Jag har först nu haft möjlighet att sätta mig in i turerna kring den planerade Platåskolan.

Vad bör man tänka på innan man sätter spaden i jorden?

Jo, både fördelar och nackdelar när det gäller omgivningen. Inte minst för barnen, dessa ska inte klämmas in, utan kunna se en horisont.

Annons

Annons

Ta Ållebergsgymnasiet som ett exempel, det är vänt mot Ålleberg. En skola måste ha en skolgård, som motsvarar skolbyggnaden, oavsett om denna innehåller två, tre eller fyra våningsplan. Skolgården skall vara dimensionerad efter hur många barn som går på skolan. Det ska finnas möjligheter att spela fotboll och utöva andra aktiviteter på rasterna. Ungdomarna ska inte bara sitta och trycka med pekfingret på mobiltelefonen.

Tänk efter kring detta innan bygget dras igång.

Ållebergsgymnasiet har en bra lösning, även om den inte är fullgod. Skolgården är för liten. Ungdomarna måste kunna motionera mer.

Om gamla sjukhuset, numera Collegium Park, hade varit ledigt eller om det kommer att bli ledigt är detta en alldeles perfekt plats att förlägga den nya skolan till. Den platsen uppfyller mer än väl kraven på vad som kan förväntas vid byggandet av en ny skola. Då uppfylls kriteriet ”Innan man sätter spaden i jorden”.

Bengt Bergman

F.d. Bonde

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan