Annons

Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Sommarkväll men VM-tävling i Skara

Andreas Ljung är konferencier för Sommarkvällarna i Skara.

Annons

Det blir en fullmatat evenemangskväll för Skaraborna på fredag då sista Sommarkvällen för året går av stapeln nu på fredag. Här är hela programmet - och allt du behöver ha koll på.

Varför inte ta chansen att gå hem som en världsmästare?

Fredagen den 16 augusti är det dags för årets sista Sommarkväll som bjuder på allt från barnaktiviteter till VM-tävlingar i Kärnspottning, författarbesök, opera och Melloartisten Anna Bergendahl.

Redan med start klockan 17.00 kommer det att vara full aktivitet på området. För de som är tidigt på plats blir det pannkaksfest, då Skara kommun och Mega i samarbete med Ica Munken bjuder besökarna på sötbärspannkaka, precis som sig bör då det arrangeras Kärnspottnings-VM i vår stad.

Annons

Kärnspottnings-VM återuppstår i Skara. På fredag kan du bli en världsmästare.

Tävlingen återuppstår just denna kväll och anmälan till de tre klasserna: barn, dam och herr öppnar också klockan 17.00. Det finns 15 platser i vardera klass så det gäller att vara i tid för att anmäla sig och ha chansen att gå hem som världsmästare. För de som vill öva sin spottteknik kommer det att finnas möjlighet att göra det i anslutning till tävlingen sekretariat som sköts av Istrums SK vid Djäknescenen.

Annons

Tävlingen arrangeras av Skaraborgs Läns Tidning och Mega.

VM-tävlingen startar 18.00 och leds av kvällens konferencier Andreas Ljung. Vid 19.20 ska allt vara klart och världsmästarna koras i de olika klasserna. Diplom delas ut till alla deltagare.

Anton Ljungqvist och Fatima Bremmer får 2019 års Tôrparpris till minne av Mats Ljung.

Därefter är det dags för utdelning av Tôrparpriserna som i år går till författaren och journalisten Fatima Bremmer samt sångaren med opera i främsta rummet Anton Ljungqvist. De finns båda på plats för att motta sina priser och Anton kommer även att uppträda från Djäknescenen med både opera och jazz.

Klockan 20.15 är det sedan dags får kvällens artist på scen - Anna Bergendahl och Micke Bäck band.

Anna Bergendahl uppträder tillsammans med Micke Bäck band på årets sista Sommarkväll i Skara.

Annons

Under hela Sommarkvällen finns det som vanligt barnaktiviteter på området med bland annat hoppborgar. Knaster & Knas finns på plats redan från 17.00.

I Skaraborgs Läns Tidnings tält på området anordnas det tävlingar, liksom i flera andra tält. Väl mött hälsar alla arrangörer.

Läs mer:

Annons

Annons

Till toppen av sidan