Annons

Annons

Annons

Skövde

Kücükyildiz berättar: Tiden i Skövde fick SHE-klubb att säga nej i sista stund

I en intervju med magasinet Stürmerfoul berättar tidigare Skövde HF-spelaren Fatos Kücükyildiz om att hon var redo att skriva kontrakt med en ny SHE-klubb i dagarna.

Just när hon skulle skriva på drog sig klubben ur – på grund av anklagelserna som riktades mot henne i Skövde, menar hon.

Fatos Kücükyildiz i Skövde HF-tröjan.

Under tre säsonger var Fatos Kücükyildiz en nyckelspelare i Skövde HF, men utanför planen spelade hon en av huvudrollerna när det stormade rejält i klubben. Hon blev då bland annat polisanmäld av en lagkamrat. I en lång intervju med SN i vintras berättade hon om den tiden.

Annons

– Jag hade 40 missade samtal varje dag, tiotals meddelanden på FB och sms, som jag blev ombedd att inte titta på. De som var ansvariga för detta i klubben satt på möten med mig och låtsades vara på min sida. De höll med mig om det mesta när vi satt på möten, men så fort jag läste i tidningen så bad man om ursäkt utåt. De låtsades ta på sig ansvaret så att man skulle få det att försvinna så fort som möjligt, sade hon då.

Annons

Inför förra säsongen lämnade hon Skövde och skrev på ett tvåårskontrakt Sønderjyske. Men tiden där blev ettårig. I juli bröt hon kontraktet i samförstånd med klubben.

I en intervju med handbollsmagasinet Stürmerfoul berättar hon nu om att hon i dagarna varit detaljer från att skriva på för Lugi i SHE. På ett möte, där hon räknat med att skriva på kontraktet, fick Kücükyildiz beskedet att det inte blev något kontraktsskrivande, menar hon.

– Jag blev rätt knäckt, för där och då trillade polletten ner. Jag fattade direkt vad det handlade om, även om de inte sade något. Mötet varade i fyra minuter och de undrade om jag hade några frågor, men jag orkade inte, säger hon till Stürmerfoul.

Vad handlade det om? frågar magasinets reporter i artikeln.

– Allt som hände i Skövde. Hela den där skiten när jag blev utmålad som en mobbande homofob. Ett ton av skitsnack som har förstört hela min handbollskarriär – och väldigt mycket av mitt personliga liv. (...) Efter att ha pratat med Dragan (Brljevic, tränare Lugi) förstod jag att det var så; klubben hade dragit öronen till sig. Han kunde bara be om ursäkt, men det var ju inte Dragans fel.

Annons

Med lite drygt tre veckor till seriestart i SHE är niometersspelaren alltså fortsatt klubblös. Enligt artikeln räknar hon inte med något mer spel i Sverige, efter händelserna i Skövde.

– Det kommer att förstöra för mig för all evighet. Ärligt talat tror jag att min handbollskarriär är helt körd i Sverige – och det känns så fruktansvärt orättvist.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan