Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Risk att intresserade bygger i en annan kommun

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det nya Rosenberg växer fram. Men det går för långsamt anser insändarskribenten.

Annons

Tidaholms kommun har under flera års tid planerat för ett nytt bostadsområde där både kommunen i sig och flera privatpersoner är beredda att göra stora satsningar. Under vintern 2018 gick kommunen ut med förslag på hur tomterna ska fördelas i området.

De initiala planerna var att överlåtelse för etapp ett ska ske inför sommarsemestern 2019 och etapp två och tre vid årsskiftet 2019/2020. Inför den planerade överlåtelsen har jag, tillsammans med många andra av de privatpersoner som är beredda att göra stora satsningar, förväntningar på att Tidaholms Kommun gör en noggrann tidsplan som de förankrar med upphandlade entreprenörer för att möta upp den planering som utlovats.

Annons

Annons

Under våren och sommaren 2019 noterar jag, likt många andra, hur marken står orörd vid etapp två och tre. Då inga uttalanden görs förutsätter jag, åter likt många andra, att den initiala planeringen fortlöper och att Tidaholms kommun vet hur de ska göra för att hinna leverera våra tomter i tid.

Vad vi istället får till oss i slutet av augusti 2019 är att överlåtelsen är förskjuten med ytterligare ett halvår. Detta på grund av upphandlingar med entreprenörer som inte slutförts och bristande tidsplaner. Det som framgår i uttalanden i VB om situationen är att det är ”olyckligt, men det är ingenting vi kan påverka”. Stämmer verkligen detta uttalande? Vad jag förstår så är tidsintervallet i den initiala planeringen egentligen inte otillräcklig utan det handlar snarare om dålig planering, vilket är högst olyckligt men som absolut går att påverka.

Denna förskjutning i planeringen gör mig inte bara arg utan också väldigt besviken utifrån den bristande hänsyn som visas den planering som jag och min familj och även våra blivande grannar och alla husleverantörer har. Jag och många med mig förväntar oss nu att Tidaholms kommun ser över planeringen för Rosenbergs etapp två och tre ytterligare en gång och ställer högre krav på inblandade entreprenörer. Annars finns risken att än fler av mina blivande grannar hinner hitta nya hus eller tomter att göra stora satsningar på, kanske till och med i andra kommuner.

Besviken husbyggare

Annons

Annons

Till toppen av sidan